Wednesday, June 17, 2020

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ


Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στον “Ορθόδοξο Τύπο”:

«Ο Γέροντάς μας, π. Ευμένιος Σαριδάκης μου εκμυστηρεύθηκε ότι μνημόνευσε στην Πρόθεση τον Ευρωπαίο γνωστό ανθρωπιστή Ραούλ Φολλερώ, παπικό στο δόγμα, επειδή είχε ευεργετήσει το Λεπροκομείο και ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Τότε, άγγελος Κυρίου του πέταξε τη μερίδα από το άγιο Δισκάριο τρεις φορές. Την τρίτη φορά, του εμφανίσθηκε λέγοντάς του ότι εκεί (στην Πρόθεση) έχουν θέση μόνο τα μέλη της Εκκλησίας. Του εξήγησε ότι στο κομβοσχοίνι του μπορεί να βάλη προσευχόμενος τους πάντες, αιρετικούς, ετεροθρήσκους, φονιάδες, εγκληματίες, ασελγείς, το πλήρωμα όλης της οικουμένης, ζώντες και κεκοιμημένους. Στην ευχαριστιακή Αναφορά όμως, μόνο τους Ορθοδόξους, γιατί αυτοί αποτελούν τα μέλη της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας».”

Προσέξτε ότι ο Άγιος Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης -ο προορατικός και θαυματουργός ιερέας των λεπρών- μιλά για Εκκλησία και όχι για Ορθόδοξη Εκκλησία. Προφανώς επειδή θεωρεί αυτονόητο ότι ο όρος Εκκλησία και ο όρος Ορθοδοξία ταυτίζονται. 

Τι κρίμα ότι στη γενέτειρά του Κρήτη είκοσι περίπου χρόνια μετά την κοίμησή του η Σύνοδος του Κολυμβαρίου θα αποκαλούσε σε συνοδικό της κείμενο τις παρασυναγωγές των αιρετικών Εκκλησίες!!!

Αλλά είναι πραγματικά συγκλονιστικό το υπερφυσικό περιστατικό, που καταγράφεται στο βίο του Γέροντα Ευμένιου, σύμφωνα με το οποίο Άγγελος Κυρίου πέταξε έξω από το δισκάριο την μερίδα του μεγάλου φιλάνθρωπου και ευεργέτη της ανθρωπότητας Ραούλ Φολλερώ κατά την Αγία Προσκομιδή, επειδή ήταν Παπικός.

Αυτά ας τα δουν οι Οικουμενιστές οι οποίοι βάζουν τους αιρετικούς -και δη τους αιρεσιάρχες- στο Ιερό Βήμα, συμπροσεύχονται μαζί τους σε ευκτήριους οίκους των αιρετικών ή τους υποδέχονται σε ορθόδοξους ναούς και ανταλλάσσουν μαζί τους λειτουργικό ασπασμό λες και είναι ορθόδοξοι επίσκοποι.

Οι Οικουμενιστές παραγνωρίζουν την ομόφωνη παράδοση των Αγίων -και δη των συγχρόνων Αγίων- σε θέματα Οικουμενισμού. Ο λόγος; Επειδή οι σύγχρονοι Άγιοι εκφράζουν την παράδοση της Ορθοδοξίας που ελέγχει τις οικουμενιστικές ασχημίες στις οποίες συνεχώς επιδίδονται οι οπαδοί του συγκρητισμού.

No comments:

Post a Comment