Sunday, June 21, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΡΑΚΟΒΑΛΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΡΑΚΟΒΑΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παρέθεσα αυτούσιο απόσπασμα από εκτενές άρθρο του κ. Αθανασίου Ρακοβαλή αναφορικά με την εμπλοκή των κληρικών στα πολιτικά πράγματα και την εισήγησή του για την δημιουργία χριστιανικού κόμματος Πανελλαδικής εμβέλειας.

Το άρθρο είναι ανιστόρητο και 100% αντορθόδοξο, κυριολεκτικά αιρετικό, και εν παντί αθεολόγητο.

Ο συντάκτης του δεν μπορεί να διακρίνει τον εθναρχικό ρόλο που διεδραμάτισαν Ιεράρχες κατά την Τουρκοκρατία και κατά την διάρκεια άλλων περιόδων της Ιστορίας, από την δημιουργία “χριστιανικών” κομμάτων στην σύγχρονη Ελλάδα.

Παραθέτει την άρνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου να ορκίσει την κυβέρνηση της Γερμανικής κατοχής ως παράδειγμα ανάμιξης κληρικών στα εθνικά και πολιτικά μας πράγματα.!!! 

Αγνοεί, άραγε, ή σκόπιμα παραλείπει να αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος καταδίκασε αυστηρά την ανάληψη της αντιβασιλείας από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, ως απαράδεκτη, επειδή ανέλαβε κοσμικό αξίωμα έστω και σε δύσκολη ώρα για το έθνος μας;

Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Ρακοβαλής ότι τα συλλαλητήρια που διοργάνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν έχουν να κάνουν τίποτα με την δημιουργία “χριστιανικών” κομμάτων όπως την “Κοινωνία” του σεβαστού π. Βασίλειου Βολουδάκη, την “Χριστιανική Δημοκρατία” ή το κυοφορούμενο κόμμα της “Ρωμηοσύνης” κτλ.;

Είτε από χονδροειδή άγνοια, είτε από εσκεμμένη διαστροφή της ιστορικής και Θεολογικής αλήθειας, συγχύζει τα ασύγχυτα.

Πρόκειται για ένα καθαρά Μακρακιστικό και Παποκαισαρικό άρθρο η θέση του οποίου ανήκει στον κάλαθο των αχρήστων που η Εκκλησία ρίχνει τις κακοδοξίες.

Πραγματικά θλίβομαι επειδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοια κείμενα που δείχνουν την θεολογική σήψη που επικρατεί και την αντορθόδοξη πορεία της θεολογικής σκέψης πολλών σύγχρονων στοχαστών.

Πιθανώτατα δεν θα έδινα καμμία προσοχή στο άρθρο του κ. Ρακοβαλή αν δημοσιευόταν σε προσωπικό ιστολόγιο ή στον ημερήσιο τύπο. 

Θα έλεγα: “Ας λέγει ότι θέλει. Ένας άσχετος λέγει τα δικά του.”

Δεν είναι σωστό, όμως, να το αντιπαρέλθω επειδή αναρτήθηκε στα γνωστά παραδοσιακά ιστολόγια “Ακτίνες” και “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”.

Άραγε ο διαχειριστής του ιστολογίου “Ακτίνες” δεν γνωρίζει ότι η δουλειά των κληρικών δεν είναι η δημιουργία κομμάτων;

Οι διαχειριστές του ιστολογίου “Ρωμαίικο Οδοιπορικό” πληροφορούμαι ότι είναι θεολόγοι και το ιστολόγιο τους φαίνεται ότι είναι το ισχυρό πυροβολικό του υπό δημιουργία “Ρωμαίικου” κόμματος. 

Γιατί, άραγε, δημοσίευσαν, χωρίς να σχολιάσουν, το άρθρο του κ. Ρακοβαλή; Μήπως συμφωνούν με το περιεχόμενο του; Αν ναι, τότε πρέπει να ανησυχήσουμε πολύ σοβαρά για τις διεργασίες που γίνονται για την δημιουργία “χριστιανικών” κομμάτων.

No comments:

Post a Comment