Sunday, June 28, 2020

ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ ΠΡΙΜΑΤΟΣ: “ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΛΕΥΚΟΥ”

Το ερώτημα δεν είναι οι γελοίες δηλώσεις του Αγγλικανού Πριμάτου. 

Αγγλικανός είναι ο άνθρωπος. Έξεστιν αυτώ ασχημονείν.

Το πραγματικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο συνεχίζονται οι άκαρποι διάλογοι της Ορθοδοξίας με τον Αγγλικανισμό για δεκαετίες, αφού οι Αγγλικανοί, όχι μόνον δεν μετακινήθηκαν προς την Ορθοδοξία έστω και το ελάχιστο, αλλά αντιθέτως πρόσθεσαν πλήθος κακοδοξιών και 
νεωτερισμών.


ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ ΠΡΙΜΑΤΟΣ: “ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΛΕΥΚΟΥ”

Του κ. Ζάχου Καρεκλά
=====

Την άποψη πως η Εκκλησία πρέπει να αναθεωρήσει την απεικόνιση του Ιησού ως έναν λευκό άνδρα εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπιουρι Τζάστιν Ουέλμπι.

Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με διεθνή μέσα, δήλωσε πως, υπό το πρίσμα του πρόσφατου κινήματος “Black Lives Matter”, η Εκκλησία της Αγγλίας πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται ο Ιησούς σε αγάλματα και εικόνες.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο BBC, είπε πως ο Ιησούς απεικονίζεται με τόσους διαφορετικούς τρόπους ανά τον κόσμο, όσες είναι και οι διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και αντιλήψεις των ανθρώπων. 

“Σε πολλές εκκλησίες ανά τον κόσμο δεν βλέπεις έναν λευκό Ιησού, αλλά έναν μαύρο, έναν Κινέζο ή έναν άνδρα από τη Μέση Ανατολή” δήλωσε χαρακτηριστικά. Και, ενώ υποστήριξε πως δεν πρέπει να διαγράψουμε όλα όσα έχουμε στη δυτική παράδοση, εντούτοις ξεκαθάρισε πως “δεν είναι οι απεικονίσεις του Ιησού αυτές που λατρεύουμε, αλλά μάλλον μια υπενθύμιση της οικουμενικότητας του Θεού που έγινε τέλειος άνθρωπος”.

ΠΗΓΗ:

Orthodoxia.info

No comments:

Post a Comment