Friday, June 19, 2020

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ!


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! 

Του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ι. Μ. Πειραιώς
=====

Μια μιαρή συμπροσευχή είδε το φως της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών στα Ιεροσόλυμα, με αφορμή την πανδημία του κορωνοιού, στην καρδιά των Αγίων Τόπων. Εκεί συγκεντρώθηκανστην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών του Ισραήλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών (και σε συνεργασία με το Ισραηλινό ΥΠΕΞ). 

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία«Και – στραμμένοι προς το Τείχος των Δακρύων – συμπροσευχήθηκαν με αφορμή τον κορωνοϊό, σε μία μοναδική και ιστορική στιγμή, όπως ισχυρίζεται ο ραβίνος Ντέιβιντ Ρόζεν… Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο ημέτερος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ενώ μετείχαν ακόμη ο Αρχιραβίνος του Ισραήλ Σεφάρντι, (μαζί και με άλλους ραβίνους, καθώς και τον πρόεδρο του Μεγάλου Ραβινικού Δικαστηρίου), ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Πιερμπατίστα, ο Ιμάμης Σεΐχ Γκαμάλ Ελ Ουμπρά, ο Ιμάμης Σεΐχ Άγκελ Αλ-Ατράς και ο πνευματικός ηγέτης των Δρούζων της Γαλιλαίας Σεΐχ Μοουάφακ Ταρίφ. 

Όσο για τα λόγια της κοινής προσευχής όλων αυτών (που τη συνέγραψε και την εκφώνησε ο Ισραηλίτης Αρχιραβίνος), καμαρώστε ένα μικρό τμήμα της: ‘Θεέ του πρώτου και του εσχάτου, θεέ όλων των πλασμάτων της Γης, άρχοντα όλων των γενεών. Εσύ που αφυπνίζεις τους κοιμωμένους και ξυπνάς τους αδρανούντες, θεραπεύεις τους αρρώστους, ανοίγεις τους οφθαλμούς των τυφλών. Ερχόμαστε μπροστά σου σκυμμένοι ταπεινά και σε παρακαλούμε: Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν, εκατομμύρια αρρώστησαν. Σώσε μας και στείλε μας ευημερία! Δώσε πλήρη ανάρρωση στους άρρωστους, απότρεψε την πανούκλα από τον κόσμο σου. Σε παρακαλούμε, Θεέ, εσύ που μας έθρεψες σε καιρό πείνας και μας έσωσες από σοβαρές ασθένειες. Βοήθησέ μας και τώρα…’» (https://inkomotini.news/vid-i-nea-epoxi-einai-edo-i-simprosefxi-stin-taratsa-tou-ksenodoxeiou-king-david-sta-ierosolima/)! 

Ο «θεός του πρώτου και του εσχάτου», για τον οποίο εδώ γίνεται λόγος, είναι ένας θεός ανύπαρκτος, που δεν έχει καμιά σχέση με τον ένσαρκο Θεό Λόγο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Και τούτο διότι με τη παρά πάνω φράση, άλλον θεό εννοούν οι Εβραίοι και άλλον οι Μουσουλμάνοι. Και πάντως σε καμιά περίπτωση τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον οποίον οι μεν Εβραίοι σταύρωσαν ως κακούργο, οι δε Μουσουλμάνοι θεωρούν ως κτίσμα.  

Με φρίκη και αποτροπιασμό είδαμε μέσα στον συρφετό των αιρετικών και αλλοθρήσκων να παρίσταται και να συμπροσεύχεται και ο Μακ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

No comments:

Post a Comment