Tuesday, June 9, 2020

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ

Του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ι. Μ. Πειραιώς
=====

Η παναίρεση του Οικουμενισμού προχωρεί ακάθεκτη, χωρίς να φαίνεται προς το παρόν καμία ελπίδα καταστολής της και Συνοδικής καταδίκης της. 

Αντίθετα μάλιστα η Συνοδική νομιμοποίησή της στη «Σύνοδο» της Κρήτης έδωσε σ’ αυτήν νέα ισχυρή ώθηση παγκοσμίως. Οι πρωτεργάτες της προχωρούν τώρα με περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό, στην υλοποίηση των στόχων τους, επικαλούμενοι τις κακόδοξες αποφάσεις της, για να δικαιολογήσουν συμπροσευχές και άλλες παραβάσεις των Ιερών Κανόνων, συλλείτουργα με αιρετικούς και  μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε ετεροδόξους, γενόμενοι εκόντες, άκοντες όργανα της Νέας Εποχής. 

Τα θλιβερά αυτά γεγονότα δεν μας εκπλήσσουν, ούτε μας απογοητεύουν, αφού και άλλοτε στο παρελθόν  η Εκκλησία αντιμετώπισε παρόμοιες καταστάσεις. Αντίθετα θα πρέπει να γίνονται αφορμή για περισσότερη επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα του πιστού λαού του Θεού, ο οποίος καλείται πάντοτε να ενθυμείται τους λόγους του Κυρίου μας: «Βλέπετε, μη πλανηθήτε. Πολλοί γαρ επί τω ονόματί μου ελεύσονται λέγοντες, ότι εγώ ειμί ο Χριστός· και πολλούς πλανήσουσι» (Λουκ.21.8). «Προσέχετε εαυτοίς από των ψευδοπροφητών οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες·  από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς….Ου δύναται δένδρον αγαθόν καρπούς πονηρούς ποιείν, ουδέ δένδρον σαπρόν καρπούς καλούς ποιείν» (Ματθ.7,15-18). 

Οι αιρετικοί είναι «κλέπτες και ληστές», μη εισερχόμενοι «διά της θύρας εις την αυλήν των προβάτων, αλλ’ αναβαίνοντες αλλαχόθεν», (πρβλ. Ιω. 10,1). Είναι οι «αλλότριοι», τους οποίους τα πρόβατα καλούνται να μην ακολουθήσουν, αλλά να φύγουν από αυτούς, (πρβλ. Ιω. 10,5). Είναι εκείνοι για τους οποίους ισχύει εκείνος ο φοβερός λόγος Του: «Ουαί υμίν ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών˙υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν» (Ματθ.23.14).

No comments:

Post a Comment