Thursday, June 11, 2020

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ


ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
=====

Εκτός από τον εσχάτως εμφανισθέντα στην ανθρωπότητα φονικό κορωνοϊό υπάρχει και ένας άλλος «ιός», πολύ πιο φονικός και επικίνδυνος, επειδή δεν φονεύει το φθαρτό σώμα, αλλά την αθάνατη ψυχή. 

Δεν είναι νέος αυτός ο «ιός», αλλά μετρά περισσότερο από εκατό χρόνια παρουσίας στον κόσμο. Πρόκειται για τον «ιό» του Οικουμενισμού, Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού, ο οποίος ως άλλη φοβερή μεταδοτική αρρώστια απειλεί να σχετικοποιήσει την σώζουσα αλήθεια της Εκκλησίας μας, να την καταπνίξει και στο τέλος να την εξαφανίσει, ρίχνοντάς την στη φρικώδη χοάνη της εφιαλτικής πανθρησκείας. 

Ο Οικουμενισμός χαρακτηρίστηκε, (και δικαίως), από αγίους και από σημαίνοντα πνευματικά αναστήματα της εποχής μας ως η χειρότερη και η πλέον σατανική αίρεση όλων των εποχών. Κι’ αυτό διότι δεν αλλοιώνει απλώς μία από τις δογματικές διδασκαλίες της Εκκλησίας μας, όπως οι προηγούμενες αιρέσεις που εμφανίστηκαν στη ζωή της, αλλά ανατρέπει συλλήβδην ολόκληρη την αποκεκαλυμμένη αλήθεια της Ορθοδοξίας, αναιρώντας την μοναδικότητά της, με την αναγνώριση των μεν ετεροδόξων ομολογιών ως «Εκκλησιών», των δε άλλων θρησκειών ως «διαφορετικών οδών αναγωγής στον ίδιο Θεό»! Ως οδών  που οδηγούν εξίσου με την Ορθοδοξία στη σωτηρία! 

Ο νεοφανής άγιος της σερβικής Εκκλησίας, σύγχρονος μέγας θεολόγος και ομολογητής, Ιουστίνος ο Πόποβιτς χαρακτήρισε, ως γνωστόν, τον Οικουμενισμό ως «παναίρεση», διότι συγκεφαλαιώνει όλες μαζί τις αιρέσεις, ο δε μακαριστός θεοφώτιστος Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος τον χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο πρόδρομο του Αντιχρίστου».  

No comments:

Post a Comment