Tuesday, June 16, 2020

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ


Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Του Γραφείου επί των αιρέσων της Ι. Μ. Πειραιώς
=====

Γράφει ο Παπικός κ. Κοντίδης: «Παρότι υπάρχουν και θαύματα, θα ήταν αδικαιολόγητο να ζητάμε θαύματα από το Θεό, γιατί έτσι μας αρέσει. Οπότε ήταν λογικό η Εκκλησία να προτείνει άλλους τρόπους Θείας Μετάληψης π.χ. τη μετάδοση στο χέρι, όπως γινόταν στους πρώτους αιώνες της Εκκλησίας…». 

Το θαύμα της μη μεταδόσεως λοιμωδών ασθενειών με τη Θεία Μετάληψη, που είναι ένα διαρκές θαύμα, που το ζη μόνον η Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ και 2000 χρόνια, φυσικά δεν το ζη ο Παπισμός από τότε που αποσχίσθηκε από την Ορθοδοξία, απλούστατα διότι στην «όστια» των παπικών δεν γίνεται καθαγιασμός και μεταβολή σε σώμα και αίμα Χριστού. 

Στην ουσία παραδέχεται ότι η «όστια» μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό, γι’ αυτό και θεωρεί λογικό να «προτείνει άλλους τρόπους θείας μετάληψης π.χ. τη μετάδοση στο χέρι, όπως γινόταν στους πρώτους αιώνες της Εκκλησίας…». 

Το ακόμη πιο τραγικό για τον κ. Κοντίδη είναι το γεγονός, ότι ενώ διαπιστώνει αυτό το διαρκές θαύμα στη Θεία Κοινωνία των Ορθοδόξων και την έλλειψη αναλόγου θαύματος στη Θεία Κοινωνία των παπικών, δεν τολμά να κάνει το σωτήριο άλμα, να απαρνηθεί δηλαδή τον Παπισμό και να ασπασθεί την Ορθοδοξία.      

Πόσο άραγε απείρως τραγικότερη είναι η στάση κάποιων «Ορθοδόξων» κληρικών, (διαβρωμένων από την παναίρεση του Οικουμενισμού), οι οποίοι, με δηλώσεις και ενέργειές των, παραδέχονται κατ’ ουσίαν, ότι είναι δυνατόν να μεταδοθεί ο ιός από τον τρόπο της μετάληψης; Γι’ αυτό προτείνουν άλλους τρόπους μεταλήψεως, καταφρονώντας την παραδοσιακή δια της αγίας λαβίδος, την οποία τηρεί η Εκκλησία μας εδώ και είκοσι αιώνες. 

Τέτοιου είδους φρικτές δηλώσεις είδαν το φως της δημοσιότητος από υψηλά εκκλησιαστικά πρόσωπα: Ο Σεβ. Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εξίσωσε τη Θεία Κοινωνία με την …εθελοντική αιμοδοσία! 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος απαγόρευσε «άχρι καιρού» την Θεία Κοινωνία στους λαϊκούς, υπείκων στην ντιρεκτίβα της Γερμανικής Πολιτείας, η οποία συγχέει την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία με τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό. 

Ο Σέρβος Επίσκοπος Γρηγόριος στη Γερμανία εισήγαγε τη χρήση «τσιμπίδας» ενώ στη Ρουμανία καθιερώθηκε η χρήση πλαστικών κουταλιών. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος πρότεινε τον αρχαίο τρόπο μεταλήψεως, όπως αυτός διασώζεται στη «Θεία Λειτουργία του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου», ενώ και εις τον τρόπον αυτόν προβλέπεται «κοινό ποτήριο».        

Η αλήθεια της Ορθοδόξου πίστεώς μας, αλλά και η πλάνη του Παπισμού καταδεικνύονται περίτρανα και διά μέσου του διαρκούς αυτού θαύματος, που συντελείται εδώ και 2000 χρόνια στην Θεία Μετάληψη των Ορθοδόξων. 

Το θαύμα αυτό, μαζί με το θαύμα του αγίου Φωτός από τον πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας το Μέγα Σάββατο, αποτελούν δύο διαρκή θαύματα, που διακηρύσσουν διαχρονικά, που βρίσκεται η αληθινή Εκκλησία του Χριστού. 

No comments:

Post a Comment