Thursday, June 11, 2020

ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


ΘΕΑΡΕΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αναφέρει Ανακοίνωση της Ι. Αρχιεπισκοπής:

Λόγω της κρίσιμης συγκυρίας που βιώνει η πατρίδα μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δεν θα εορτάσει φέτος τα ονομαστήριά του την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουνίου ε.ε., ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου του Πενταγλώσσου.”

Απολύτως ορθή η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Είναι αδιανόητο, ενώ ζούμε μέσα στο χάος που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοιού, να συμπεριφερόμαστε λες και είμαστε ανάλγητοι για όσα απίστευτα συμβαίνουν και να διοργανώνουμε γιορτές και πανηγύρια.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ποτέ δεν ήταν της δημοσιότητας, του θορύβου και των πανηγυριών. Γιόρταζε πάντοτε σεμνά τα ονομάτηριά του και απέφευγε γενικά την προκλητική δημοσιότητα.

Αυτή φυσικά είναι μια μεγάλη αρετή του Μακαριωτάτου που ουδείς απροκατάληπτος άνθρωπος μπορεί να παραγνωρίσει. 

Ο Μακαριώτατος, επίσης, επιτελεί αξιοθαύμαστο φιλανθρωπικό έργο με το οποίο παρέχει τροφή καθημερινά σε πολλές χιλιάδες εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Είπαμε πολλές φορές ότι προσωπικά δεν έχουμε με κανένα. Πολλώ μάλλον με τους πνευματικούς μας πατέρες.

Κατέγραψα φορτικά, επί σειράν ετών, -με την γνωστή οξύτητα του ύφους μου- τις διαφωνίες μου με τον Μακαριώτατο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κινούμαι από εμπάθεια ή ότι είμαι τυφλός για τις αρετές του. 

Μακάρι ο Μακαριώτατος να μας δίνει πάντοτε την ευκαιρία να τον επαινούμε για όσα ορθά λέγει και πράττει

Τον παρακαλούμε θερμά και υικά να σταματήσει να υποσκάπτει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, να μην προβαίνει σε οικουμενιστικά έκτροπα, να μη χειροτονεί διαβεβλημένους ή κατ’ άλλο τρόπο ακατάλληλους ιερείς και αρχιερείς, να σταματήσει να δείχνει ανοχή στον Μακρακιστή π. Βασίλειο Βολουδάκη και να ζητά συνοδική απόφαση για τις ενέργειες του.

No comments:

Post a Comment