Friday, June 12, 2020

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ!


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! 

Του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ι. Μ. Πειραιώς
=====

Από τις συμπροσευχές που πραγματοποιήθηκαν, μνημονεύουμε αυτήν που έγινε στο Σικάγο των ΗΠΑ, στις 25 Μαρτίου ε.ε. Σύμφωνα με τη  ειδησεογραφία: «Ο Παπικός καρδινάλιος του Σικάγου μέσα από τον παπικό Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία του Ορθόδοξου Μητροπολίτη και του Προτεστάντη πάστορα, καλεί τους Παπικούς, τους Ορθόδοξους αλλά και τους Ευαγγελικούς – Μεθοδιστές Λουθηρανούς, να συμπροσευχηθούν στη δύσκολη αυτή στιγμή, μέσω των social media. 

Οι τρεις προκαθήμενοι απαγγέλλουν το Πάτερ ημών όλοι μαζί και στο τέλος προσεύχονται στο Θεό – και οι τρεις μαζί πάλι – για να μας έχει όλους ο Θεός καλά. Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ της Μητρόπολης του Σικάγου, κατά τον χαιρετισμό του λέει τα εξής: ‘Αδέλφια μου φίλοι, ο Χριστός είναι μαζί μας! Καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μειωθούν οι επιπτώσεις του Κορωνοϊού, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά απ’ αυτά που μας χωρίζουν. 

Πράγματι, οι θυσίες που έκαναν πρώτα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, και ο κλήρος για την ανακούφιση των άρρωστων, αλλά και οι προσωπικές πράξεις αγάπης και ελέους προς τον συνάνθρωπο μας, μας διδάσκουν πως αν και για λίγο καιρό θα είμαστε σε κοινωνική απόσταση, θα παραμείνουμε όμως πολύ ενωμένοι ως τοπική, εθνική και παγκόσμια Χριστιανική οικογένεια – κοινότητα. Ο Θεός μαζί σας και στους δικούς σας’» (https://derkamerad.com)! Ακούει ο Θεός τέτοιες κοινές προσευχές; Αναμφίβολα όχι, διότι ο θεός, στον οποίο όλοι αυτοί  συμπροσευχήθηκαν, είναι ανύπαρκτος. 

Όπως μας διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, οι αιρετικοί, (και εν προκειμένω οι Παπικοί, και οι Προτεστάντες) είναι κατ’ ουσίαν άθεοι, όπως οι ειδωλολάτρες, διότι η αίρεση είναι ένα δεύτερο είδος αθεΐας: «Δεύτερον δε γένος αθεΐας εστίν η πολυσχιδής και πολύμορφος απάτη των αιρετικών…», (αγίου Γρηγόριου του Παλαμά, «Προς Διονύσιον», ΕΠΕ 4,404-412). Αφού πλέον εξέπεσαν και αποκόπηκαν από το Σώμα της Εκκλησίας, έχουν απολέσει την Χάρη του Θεού και κάθε ελπίδα σωτηρίας. Η συμμετοχή των Ορθοδόξων σ’ αυτές τις φρικώδεις συμπροσευχές είναι βαρύτατη αμαρτία και κατ’ ουσίαν εμπαιγμός του αγίου Πνεύματος.

No comments:

Post a Comment