Wednesday, June 10, 2020

“ΑΒΥΣΣΟΣ ΑΒΥΣΣΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ”


“ΑΒΥΣΣΟΣ ΑΒΥΣΣΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακεραλλοπούλου, έγραψε στο Τουίτερ τα εξής:

«Συζήτησα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την υπεύθυνη στάση της ορθόδοξης εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Του επεσήμανα επίσης τη σπουδαιότητα της συμβολής του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταδίκη του ρατσισμού και των διακρίσεων».

“Κάτι κακό θα έκανα για να με χειροκροτούν αυτοί οι αχρείοι”, έλεγε ο Κίμωνας, όταν τον επαινούσαν άνθρωποι που δεν εκτιμούσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανος για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο, για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοιού και για την υπογραφή της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Ιταλία.

Δεν έχει, όμως, κανένα λόγο να αισθάνεται περηφάνεια για την επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακεραλλοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε για την ανάθεση της προεδρίας της επιτροπής, για τους εορτασμούς για το 1821, στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο “τι φω και τι λαλήσω”;

Καλώς βεβαίως έπραξε ο Σεβασμιώτατος να καταδικάσει τον ρατσισμό και να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πώς να μην εκφράσεις την οργή και την άκρα απογοήτευσή σου για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία του κορωνοιού;

Πώς να δείξεις και την παραμικρή επιείκεια όταν πληροφορείσαι εγκύρως για την απιστία που διακρίνει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, που έδωσε εντολή στους ιερείς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας των ΗΠΑ να κοινωνούν τους πιστούς με ατομικά κουταλάκια αντί με την Αγία Λαβίδα;

Κολλά ιούς, Σεβασμιώτατε, το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου;

No comments:

Post a Comment