Sunday, June 14, 2020

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!




ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όσο περνούν τα χρόνια μου κάνει εξαιρετική εντύπωση ότι, παρόλα όσα λέγονται, υπάρχει στον κόσμο πολλή ανθρωπιά.

Σπανίζει μέρα που να μη γνωρίσω ένα άνθρωπο που να με αναγκάσει να σταθώ με πολύ σεβασμό και αγάπη για την ανθρωπιά του και όχι σπάνια για την αγιότητά του.

Το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, μας δείχνει ζευγάρι Κυπρίων που ζούσαν στην Αγγλία με τα τρία αγόρια τους. 

Οι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι φιλοξένησαν μία μητέρα με το σοβαρά άρρωστο παιδί της στο σπίτι τους για 4 χρόνια. Τους παρείχαν τροφή και στέγη, αλλά και τους έπαιρναν στο νοσοκομείο και τους έκαναν τον διερμηνέα και τους μεταχειρίζονταν γενικά σαν μέλη της δικής τους οικογένειας.

Το πιο σπουδαίο! Οι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι δεν έχουν την αίσθηση ότι έκαναν κάτι σπουδαίο, αλλά απλά αυτό που έπρεπε να προσφέρουν σε πονεμένους ανθρώπους.

Κάθε μέρα που περνά ακούω πράγματα που με στεναχωρούν για τον Οικουμενισμό, τους νεωτερισμούς και την εκκοσμίκευση, αλλά και κάθε μέρα γνωρίζω ενάρετους ανθρώπους που με ταπεινώνουν με την αρετή τους όσο τίποτε άλλο.

Ξέρετε πόσες πολλές ευγενείς ψυχές γνώρισα από τότε που επέστρεψα από την Αμερική που με κάνουν να νοιώθω ένα τίποτα εξαιτίας του πνευματικού αγώνα που κάνουν; Επιδίδονται σε υπεράνθρωπους ασκητικούς αγώνες, μελετούν συστηματικά την Φιλοκαλία και τους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, ζουν σαν πανηγύρι την λατρευτική και την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. 

Και το πιο σπουδαίο! Δεν έχουν απλή επίγνωση της αρετής που τους διακρίνει. Ζουν με ταπείνωση και σεμνότητα και αποφεύγουν κάθε έπαινο, δημοσιότητα και δόξα ανθρώπινη.

Τα ζιζάνια συναυξάνονται με το σιτάρι και ο Κύριος θα χωρίσει την ήρα από το σιτάρι όταν θα έρθει η ώρα.

Ας μη χάνουμε ποτέ την πίστη μας στον Θεό. Υπάρχουν βέβαια και οι Οικουμενιστές και οι Μακρακιστές και οι νεωτεριστές και οι βλάσφημοι και όσοι σκοτώνουν τα αθώα έμβρυα. 

Υπάρχουν, όμως, παράλληλα και οι ταπεινές και άγιες ψυχές, που κρατούν τον κόσμο με τις προσευχές και με την αγιότητά τους.

Καλά να είναι οι ωραίοι άνθρωποι, το άλας της γης, που μας εμπνέουν με την ανθρωπιά και το αγωνιστικό τους φρόνημα και ομορφαίνουν πραγματικά την ζωή μας.

No comments:

Post a Comment