Monday, June 22, 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 4Ε




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 4Ε

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι ευρύτατα γνωστό ότι η αδελφότητα “Λυδία”, μετά την κοίμηση του Γέροντά της, π. Θεόφιλου Ζηζόπουλου, διέρχεται βαθύτατη κρίση.

Το κανάλι 4Ε της Αδελφότητας προβάλλει συνεχώς τους Οικουμενιστές.

Το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης είναι απόσπασμα αφιερώματος του καναλιού 4Ε για τα ονοματήρια του Πατριάρχη  Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχει αντίρρηση να γίνει αφέρωμα για τα ονοματήρια του Πατριάρχη. Η κριτική μας αφορά μόνον το οικουμενιστικό περιεχόμενο της παραγωγής του καναλιού 4Ε.

Συγκεκριμένα οι παραγωγοί του βίντεο επαινούν προκλητικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όχι μόνον για τα οικουμενιστικά του άλματα με τους αιρετικούς, αλλά ακόμη και με τους αλλόθρησκους.!!

Δεν θέλει ο Πατριάρχης, ισχυρίζονται οι παραγωγοί του βίντεο, να γίνει η Εκκλησία μουσείο. Γι’ αυτό διαλέγεται με τον κόσμο.

Και ποιος, άραγε, διαφωνεί ότι οι χριστιανοί πρέπει να είναι πάντοτε ανοιχτοί για διάλογο;

Ποιός ποτέ είπε ότι η Εκκλησία δεν έχει χρέος να διαλέγεται παντί τω αιτούντι;

Άλλο όμως ο διάλογος για την προβολή της  Ορθοδοξίας, ώστε να κατηχηθούν οι εκτός της Ορθοδοξίας και να βαπτιστούν και να γίνουν μέλη της Ορθόδοξου Εκκλησίας, και άλλο οι διάλογοι που διεξάγονται για την προώθηση εγκόσμιων στόχων (προαγωγή της ειρήνης, της οικολογίας κτλ.) και την εμπέδωση του λεγόμενου "Λαικού Οικουμενισμού".

Συστηματικά ο Παναγιώτατος και οι άλλοι Οικουμενιστές παραβιάζουν τους όρους της πίστεως και προσβάλλουν ευθέως την ορθόδοξη Εκκλησιολογία.

Πλειάδα Κανόνων Οικουμενικών Συνόδων, που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους, καταστρατηγούνται συστηματικά από το Οικουμενικό Πατριάρχη και τους άλλους Οικουμενιστές, συνομολογούνται προδοτικές για την Ορθοδοξία Συμφωνίες (όπως λ.χ. του Σαμπεζύ και του Μπαλαμάντ) και γίνονται δεκτά κακόδοξα κείμενα στο ΠΣΕ και στους διαλόγους (Ραβέννα).

Με αυτά τα δεδομένα -και σε σαφή αντίθεση των όσων διατείνονται οι παραγωγοί της 4Ε-, ο Παναγιώτατος δεν μπορεί να έχει την συνείδησή του ήσυχη ότι η πατριαρχία του βασίζεται στην Παράδοση και την πίστη της Εκκλησίας.

Μεγάλη όντως η πτώση του καναλιού 4Ε από πολλές απόψεις.

No comments:

Post a Comment