Tuesday, June 9, 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΓΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821


"Θα πετύχει η επιτροπή για τους εορτασμούς για το 1821", διαβεβαίωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου τον Τσίπρα και οι εορτασμοί, ισχυρίστηκε, "θα αναδείξουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν οι Έλληνες".

Απλά δεν υπάρχει τρόπος, κ. Γιάννα, να τετραγωνίσεις τον κύκλο.

Είτε η επιτροπή θα αναδείξει τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της επανάστασης του 1821, είτε θα χαιδεύσει τα αυτιά της εθνομηδενιστικής και αντορθόδοξης συμμορίας.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η ανεκδιήγητη Γιάννα το πρόβλημα, αλλά ο κ. πρωθυπουργός που διόρισε τέτοιο γλοιώδες υποκείμενο επικεφαλής της επιτροπής για τους εορτασμούς και την πλαισίωσε με αριστερά κατακάθια κατά το πλείστον.

1 comment:

  1. Πέρασαν δύο ολόκληροι αιώνες, από την έναρξη της Επαναστάσεως των Ελλήνων Ρωμιων, ενάντια στην κατάδυναστεία των βαρβάρων αλλοθρησκων Οθωμανών,ένεκεν του επί 400 ετών, διακαιοντος πόθου, της εθνικής παλλιγγενεσιας, και της επανάκτησης των Ελληνίδων πατρίδων, της αυτοδυναμίας του έθνους εκείνου του περικλεούς.Του γένους, όπου ανέδειξε στην ιστορία της ανθρωπότητας, ήρωες γενναίους, φιλοσόφους οξυνοους, πολιτισμόν ευγενούς πνεύματος, συνάμα με τους Άγιους του Χριστιανισμου που ευηγγελησαν, την διδασκαλία του Ευαγγελίου της Βασιλείας των Ουρανών,διαμορφωνοντας το ιδεώδες του Θεανθρωπισμου, δημιουργώντας το εκρηκτικό μίγμα του Ελληνοχριστιανισμου, φωτίζοντας τον Κόσμο, με την πατερική θεολογία των Καππαδοκων Πατέρων.
    Πολλά έχουν λεχθεί από ομοεθνεις και αλλοεθνείς, ιστορικούς αναλυτές, για τον Ξεσηκωμό των προγόνων μας. Κάποιοι, την θεωρούν μια από τις πολλές επαναστασεις, της εποχής και του περιρεοντος ιδεολογικού κλίματος, που ο Διαφωτισμος και η Γαλλική Επανασταση ενεσπειραν ή επέβαλλαν,στους λαούς της Ευρώπης, που ζητούσαν να φύγει από τον σβέρκο τους, ο βαρύς ζυγός, της, ελέω Θεού,παρηκμασμενης αυταρχικης μοναρχιας.
    Οι νεοελληνες,οι σύγχρονοι Ελλαδι- τες, προσλαμβανουν επιφανειακά τα μυνηματα της, ικανοποιωντας απλώς τον σοβινισμο τους, αυτιστικα, με τροπο επιπόλαιο, αυτοθυμιαζομενοι, καθήμενοι θρασυτατα, στις δάφνες, αυτών, που εχυσαν το αίμα τους "για την Πίστη του Χριστού την αγιαν, και της Πατρίδος την ελευθεριαν". Ανάξιοι κληρονόμοι, μεγάλων, ενδόξων και ευκλεων πατέρων, κληροδοτων ενός πολύτιμου θησαυρού, αιώνων φωτιζοντος, ως λάμπρο άστρο, την οδό και το μετρον,που οδηγεί από το ζην στο ευ ζην, τρομάρα μας.
    Τελικά, τι ήταν αυτή η γνωστη - άγνωστη Επανάσταση του 1821;Ήταν μια επανάσταση της σειράς, χαρακτηριστικό του πολιτικού και ιδεολογικού υποβάθρου της Εσπεριας;
    Ηταν,η προσπάθεια για την δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους, με τα αλλότρια δεδομένα των λιμπεραλιστων διαφωτιστων, πρώην φεουδαλιστων φράγκων και των πουριτανων, αγγλοσαξωνων τευτωνων;
    Ο κάθε ένας ας κρίνει με υπευθυνότητα. Ομως, ταπεινά φρονω, πως πρέπει να ανατρέξουμε αλλού, για να βρούμε την πραγματική αξία και σημασια της Επανάστασης.
    Η Επανάσταση,αρχίζει από τους ήρωες, αγωνιστές, τους αληθινούς εμπνευστες και εκφραστές του πνεύματος της, της Ρωμιοσυνης. Και τελειώνει, στην θυσία τους, όχι στο αποτέλεσμα της.
    Η παρακαταθήκη της Επαναστάσεως, διασώζεται, εκφράζεται, βιωνεται, μόνο εάν την δούμε, με τα μάτια του Πατροκοσμα, του Γέρου του Μοριά, του Μεγάλου Καποδίστρια....
    Ας οδηγηθουμε νοερά, στο Λάβαρο της Αγίας Λαυρας, και τότε θα καταλάβουμε αυτό το παράξενο όνειρο, των εθνομαρτυρων, που ανακεφαλλαιωνεται στου στίχους ενός ποντιακου ασματος:"Η Ρωμανια επαρθεν, η Ρωμανια παρθεν, η Ρωμανια επαρθεν, ανθεί και φέρει κι 'αλλο".

    ReplyDelete