Saturday, June 20, 2020

ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ


ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ
=====

Με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα» και της σχετικής ανακοινώσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπενθυμίζει προς το χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «είδος γυμναστικής» και ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών».

Ι. Η Γιόγκα ετυμολογικά προέρχεται από το σανσκριτικό yuj (γιού) που σημαίνει «σύζευξη» και «ένωση» του ανθρώπου με το απρόσωπο Απόλυτο Ένα του Ινδουισμού και των Ανατολικών θρησκειών. Επομένως η Γιόγκα δεν είναι απλή και αθώα μέθοδος χαλάρωσης, δεν είναι τρόπος αποβολής του άγχους, δεν είναι μέθοδος σωματικής ευεξίας, όπως διαφημίζεται, αλλά στάδιο του ινδουιστικού διαλογισμού που συνδέεται με την αντιχριστιανική θεωρία της μετεμψύχωσης και τις διαμονικές θεότητες Βισνού, Κρίσνα και Σίβα. 

Προσφάτως η ανθρωπότης πληροφορήθηκε από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι στις Ινδίες έγινε ανθρωποθυσία με αποκεφαλισμό ενός πεντάχρονου παιδιού στη δαιμονική ψευδοθεά Κάλι του Ινδουιστικού πανθέου. Στο πολύπαθο Ινδουιστικό Νεπάλ λίγες μέρες προ του καταστροφικού σεισμού των 7,8 ρίχτερ είχε συμβεί ένα ανείπωτο θρησκευτικό έγκλημα, είχαν σφαγιαστεί σαν θυσίες στους ινδουιστικούς ψευδοθεούς που είναι δαιμόνια 250.000 ζώα.

Στις διάφορες σχολές Γιόγκα διαπιστώνουμε την άμεση εξάρτηση των ασκουμένων από ινδουιστή δάσκαλο (γκουρού ή γιόγκι) που τους καθοδηγεί και τους αλλάζει το ορθόδοξο χριστιανικό τους όνομα. Οι διάφορες τεχνικές της Γιόγκα δεν έχουν σχέση με την επιστήμη, αντίθετα έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας. Η ενασχόληση με την Γιόγκα κρύβει ψυχικούς και σωματικούς κινδύνους.

ΙΙ. Η «Νέα Εποχή του Υδροχόου», που πολεμά την Mίαν, Αγίαν, Kαθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν, την Ορθοδοξία μας, κατακλύζει την χώρα μας με την προβολή της Γιόγκα για να παραπλανήσει με το δαιμονικό δόγμα πως όλες οι θρησκείες είναι ίδιοι δρόμοι που οδηγούν στον ίδιο σκοπό.

ΙΙΙ. Στα στάδια της Γιόγκα ο ασκούμενος εγκαταλείπει κάθε πράξη, επιθυμία και κίνηση με συγκεκριμένες δαιμονικές πρακτικές. Ενώ στα πρώτα στάδια ο ασκούμενος στη δαιμονική γιόγκα διατηρεί ορισμένα στοιχεία συνειδητότητας, στα τελευταία στάδια χάνει την αυτοσυνειδησία του, δεν αντιλαμβάνεται ούτε χρώμα, ούτε οσμή, ούτε ήχο, ούτε αφή, ούτε τον εαυτό του, ούτε κανέναν άλλον.

Αυτή την ανυπαρξία και αφασία θεωρεί η Γιόγκα “λύτρωση”. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων μπορεί να εμφανιστούν στον ασκούμενο παραφυσικά φαινόμενα με δαιμονική προέλευση όπως τηλεπάθεια, μετεωρισμός, επικοινωνία με πονηρά πνεύματα κ.λ.π. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι χώροι της Παραψυχολογίας, της Γιόγκα και γενικότερα των ποικίλων μορφών διαλογισμού που αλληλοϋποστηρίζονται έχουν τις βάσεις τους στον αποκρυφισμό δηλαδή στον δαιμονισμό. 

Η ενασχόληση με την Γιόγκα είναι για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ασυμβίβαστη με την διδασκαλία και τα δόγματα της Πίστεώς μας αφού αποτελεί άρνηση της Ορθοδόξου Πίστεως, βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και οδηγεί στο δαιμονισμό.

No comments:

Post a Comment