Monday, June 29, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΣΤΟΝ π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΤΟΥ ΚΕΛΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΣΤΟΝ π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΤΟΥ ΚΕΛΛΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διάβαζα κατά καιρούς διάφορα κείμενα που αφορούσαν τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, αλλά δεν τα σχολίασα νοούμενου ότι τα πλείστα από αυτά αφορούσαν οικονομικά θέματα.

Παράλληλα μάθαινα ότι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος κατόρθωσε να επαναφέρει στους κόλπους της Εκκλησίας κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι απεσχίσθησαν από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, εξαιτίας των μεθοδεύσεων του αρχιοικουμενιστή Αυστραλίας κυρού Στυλιανού.

Τώρα, όμως, με την επιβολή εξάμηνης αργίας στον παραδοσιακό ιερομόναχο π. Δαμασκηνό του κελλίου του Φιλαδέλφου, η περαιτέρω σιωπή για τα συμβαίνοντα στην Αυστραλία είναι ανεπίτρεπτη.

Καταρχήν επειδή ο Ιερομόναχος Δαμασκηνός είναι παραδοσιακός αντιοικουμενιστής Αγιορείτης, αλλά κυρίως για τον λόγο που ο Παναγιώτατος επικαλέστηκε για να τον θέσει άδικα, αντικανονικά και αυθαίρετα σε αργία.

Η δουλειά των μοναχών, ισχυρίζεται ο Παναγιώτατος, είναι να κάνουν κομποσχοίνι για να φωτίζει ο Θεός τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και όχι να τον ελέγχουν για τις όποιες παρεκτροπές του.!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτατος εκφράζει αυτή την άποψη.

Στο Κολυμπάρι, ο εκπρόσωπος τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Χρυσαυγής, μετέφερε την θέση του Παναγιώτατου στους δημοσιογράφους ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένει το Άγιον Όρος να προσεύχεται για την ευόδωση της Συνόδου της Κρήτης και όχι να εκφράζει αντιρρήσεις γι’ αυτήν.!!! 

Ποιος, άραγε, παραπληροφόρησε τον Παναγιώτατο ότι δήθεν το Άγιον Όρος ως σύνολο, ο π. Δαμασκηνός και όλοι οι παραδοσιακοί κληρικοί, μοναχοί και λαικοί, δεν προσεύχονται, με όλη την θέρμη της καρδιάς τους, να φωτίζει ο Άγιος Θεός και τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο και γενικά όλους τους Οικουμενιστές για να αποπτύσουν τις κακοδοξίες τους και να πορευθούν εν μετανοία το υπόλοιπο της ζωής τους, για να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών;

Η ουσία του θέματος είναι ότι ο Παναγιώτατος -δυστυχώς- έχει διαφορετικές προσδοκίες από τον μοναχισμό από ότι έχει η δισχιλιετής παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι μοναχοί, βεβαίως, έχουν ως κύριο μέλημά τους την άσκηση και την προσευχή. 

Όπου, όμως,“Θεός το κινδυνευόμενον” οι μοναχοί ήταν πάντοτε η εμπροσθοφυλακή των αντιαιρετικών αγώνων της Εκκλησίας.

Αφού, λοιπόν, στις μέρες μας κάνει θραύση η παναίρεση του Οικουμενισμού και η αίρεση του Νεονικολαιτισμού ο Παναγιώτατος όφειλε να είναι περήφανος για τους μοναχούς, αλλά και τους κληρικούς και τους λαϊκούς, που προασπίζονται την πίστη των πατέρων μας.

Είναι εντελώς απαράδεκτη, άδικη και 100% αντικανονική η επιβολή εξάμηνης αργίας στον π. Δαμασκηνό και ακόμη πιο απαράδεκτος ο λόγος τον οποίο επικαλέστηκε ο Παναγιώτατος για να δικαιολογήσει την επιβολή της αργίας.

No comments:

Post a Comment