Friday, June 19, 2020

ΝΕΟΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΞΕΡΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΝΕΟΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΞΕΡΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Άκουσα το βίντεο ομιλίας του σεβαστού και προσφιλούς Γέροντος των Εξαρχείων, π. Βασίλειου Βολουδάκη, που επιγράφεται “ΣτΕ Γαλλίας: Παράνομο το κλείσιμο των ναών! Γιατί οι κληρικοί μας διστάζουν ακόμη;”

Έφριξα πραγματικά. Ένα παραλήρημα του σεβαστού πατρός, που εκφράζει την εμμονή και τον ξερολισμό του αναφορικά με την πανδημία του κορωνοιού.

Συνωμοσιολογία, αστείες κυριολεκτικά εκτιμήσεις για πρωτόγνωρα θέματα ιατρικής, που προέρχονται από κληρικό που δεν έχει απολύτως καμμία ιατρική παιδεία, και επανάληψη των στερεότυπων κλισέ του σεβαστού π. Βασίλειου ότι ο κορωνοιός είναι εφεύρημα για να διωχθεί η Εκκλησία και αλλά παρδαλά, που -ως εικός- προκαλούν τον καγχασμό κάθε εχέφρονα ανθρώπου, ενώ υποδαυλίζουν τον συνωμοσιολογικό οίστρο των προβληματικών συνανθρώπων μας.

Μέχρι τους λόγους της θνησιμότητας εξαιτίας του κορωνοιού στην Ιταλία θέλησε να εξιχνιάσει ο σεπτός των Εξαρχείων πατήρ. Δεν τον φτάνει που θέλει (άκουσον! άκουσον!) να εξυγειάσει την πολιτική ζωή της Ελλάδας, τώρα διευρύνει το ενδιαφέρον του στην πολιτική και κοινωνική ζωή άλλων χωρών.!!!

Σας εξομολογούμαι ειλικρινά, καλοί αναγνώστες, ότι νοιώθω ψυχική κόπωση όταν ακούω τις ξερολικές προσεγγίσεις του σεβαστού π. Βασιλείου για όλα τα θέματα και όταν γράφω -ως οφείλω- σχόλια που εκθέτουν το πανόραμα των προβληματικών σημείων που διατυπώνει ο σεβαστός και σεπτός των Εξαρχείων Γέροντας.

Από την μια διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να προβαίνει σε τόσο αστείους ισχυρισμούς και από την άλλη απορώ διότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η όλη του προσέγγιση για την πανδημία του κορωνοιού, αναστατώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, σκανδαλίζει τις ψυχές των αδυνάτων και δυσφημεί την Εκκλησία στην συνείδηση των αδιάφορων και των εχθρών της πίστης μας.

Διάβασα πρόσφατα την ακόλουθη δήλωση του Διευθυντή της αστυνομίας του Χιούστον του Τέξας προς τον Πρόεδρο Τραμπ, η οποία προσιδιάζει απολύτως προς τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη:

“Let me just say this to the President of the United States, on behalf of the police chiefs of this country: Please, if you don’t have something constructive to say, keep your mouth shut”. Houston Police Chief, Art Acevedo.

No comments:

Post a Comment