Thursday, April 2, 2020

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ katanixi.gr ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ katanixi.gr ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
=====

Στις 16 Μαρτίου 2020, η Ι.Μ. Λεμεσού πήγε ενάντια στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου προς τους πιστούς για να απέχουν από τον εκκλησιασμό για περίοδο τριών εβδομάδων ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι οι ιερές ακολουθίες της που τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται σε όλους τους ναούς.

Λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων που εξήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (ανάμεσα στα οποία ήταν και η απαγόρευση προσέλευσης πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας όπως εκκλησίες και η οποία θα ξεκινούσε στις 24 Μαρτίου, στις 18:00), η Ι.Μ. Λεμεσού ανακοίνωσε ότι:
α) Η ακολουθία του εσπερινού του Ευαγγελισμού θα τελεσθεί ανεξαιρέτως σε όλους τους Ναούς με την παρουσία όσων από τους πιστούς επιθυμούν να συμμετέχουν ενώ η Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμου, θα τελεσθεί κανονικά στους Ιερούς Ναούς άνευ της παρουσίας των πιστών.
β) Στους Ιερούς Ναούς θα τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες μόνο από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες κεκλεισμένων των θυρών και άνευ της παρουσίας των πιστών.
γ) Η προσέλευση των πιστών στους Ναούς δεν θα είναι εφικτή γι΄ αυτό παρακαλούνται όλοι να παραμείνουν προσευχόμενοι στα σπίτια τους σεβόμενοι το διάγγελμα του Προέδρου.

Με θλίψη και αγανάκτηση παρατηρούμε ότι ενώ μερικές μέρες νωρίτερα ο μητρ. Λεμεσού έκανε δημόσια Ομολογία Πίστεως, ξαφνικά κάνει αλλαγή πλεύσης 180 μοιρών, κλείνοντας τις θύρες των Ιερών Ναών για τους πιστούς και απαγορεύοντας την προσέλευση των πιστών στους Ναούς, στερώντας τους έτσι το Σώμα και το Αίμα του Νυμφίου μας Χριστού, κάνοντας ουσιαστικά υπακοή στον αντιχριστιανικό νόμο και όχι στο Θείο.

Γιατί το κάνατε αυτό Σεβασμιώτατε; Γιατί κι εσείς; Άξιζε, λοιπόν, ο γλυκύτατος Κύριος τέτοια υποτίμηση; Δεν αρκούν οι λοιδωρίες και οι ύβρεις και οι εξευτελισμοί από την τηλεόραση και την κοινή γνώμη; Η γλυκειά Παναγιά, σαν θεοτοκόφιλος αγιορείτης που είστε, άξιζε τέτοια συμπεριφορά;

Θα μου πείτε, και στο Κολυμπάρι τα ίδια έκανα για την φιλτάτη Ορθοδοξία, γιαλατζί αντίσταση!

Μήπως, Σεβασμιώτατε, η καταφρόνηση από μέρους σας τόσων ουράνιων ευκαιριών για Ομολογία της Πίστης, λόγω της ανθρώπινης προσκόλλησής σας σε στοιχεία και παράγοντες που εσείς γνωρίζετε, έφερε την αποξένωσή από τις δωρεές του Θεού μέσα σας, που με τη σειρά της οδήγησε κατ’ ουσίαν στην άρνηση και την προσβολή του ίδιου του Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας, αποκλείοντάς την από το ποίμνιο;

Και βρεθήκατε να διαποιμένετε σε τόσο κρίσιμες για την Εκκλησία στιγμές! Κρίμα Σεβασμιώτατε! Προσευχόμαστε για σας!

1 comment:

  1. Ο λαός φταίει. Αν τον ακολουθούσε, θα λειτουργούσε με ανοιχτές πόρτες.

    ReplyDelete