Tuesday, April 28, 2020

ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ


ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ

Του  κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Όπως αναφέρει το «Πενταπόσταγμα», προ ολίγων ημερών, συναντήθηκαν στην ταράτσα του ονομαστού ξενοδοχείου «Κίνγκ Ντέιβιντ» της Ιερουσαλήμ, ο ραββίνος Νταβίντ Ρόζεν, ο αρχιραββίνος του Ισραήλ Σεφάρντι, ο ιμάμης σεΐχ Γκαμάλ ελ Ούμπρα, ο σεΐχ Άγκελ αλ Ατράς, ο Δρούσος θρησκευτικός ηγέτης Μουάρακ Ταρίφ, ο Παπικός «αρχιεπίσκοπος» Πιέρ Μπατίστα και -ως μη όφειλε- ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. 

Στραμμένοι προς το Τείχος των Θρήνων οι ως άνω συμμετείχαν σε συμπροσευχή που συνέγραψε και εκφώνησε ο αρχιραββίνος του Ισραήλ κ. Σεφάρντι. 

Μεταξύ άλλων κατ’ αυτήν ο Αρχιραββίνος ζητούσε από «τον Θεό όλων των πλασμάτων» να μας σώσει από τον κορωνοϊό. 

Ερώτημα: Σε ποιο θεό απευθύνθηκε ο Εβραίος Αρχιραββίνος; Αναμφιβόλως όχι στον εν Τριάδι Θεό, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. 

Ποιος είναι ο θεός στον οποίο απευθύνθηκαν οι σείχηδες; Μα ασφαλώς στο θεό πού κήρυξε ο «προφήτης» Μωάμεθ. Όχι στην Αγία Τριάδα. 

Ο Δρούσος φυσικά απευθύνθηκε στο δικό του θεό, που τον ονομάζει Άκμπαρ. 

Ο παπικός αντιπρόσωπος σίγουρα όταν αναφέρεται στον τριαδικό Θεό πρεσβεύει την αίρεση του Φιλιόκβε. 

Τι δουλειά έχει ανάμεσα στους ανωτέρω ένας Ορθόδοξος ιεράρχης και δη ο προεξάρχων της "Μητρός των Εκκλησιών"; 

Δεν πήρε ποτέ τα αυτί του το «μη μέταιρε όρια αιώνια ά έθεντο οι πατέρες σου» (Παρ. κβ΄28); 

Δεν του λέει τίποτε ο 45ος Αποστολικός Κανόνας που λέει σαφώς: «Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος αφοριζέσθω»; Κι εδώ εκτός από ένα αιρετικό όλοι οι υπόλοιποι ήσαν αλλόθρησκοι. 

Το ίδιο δεν λέει και ο 33ος Κανόνας της Λαοδικείας που δηλώνει ότι «ου δει αιρετικοίς ή σχισματικοίς συνεύχεσθαι». Κι έπειτα ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος ισχυρίζεται ότι γνοιάζεται για την ενότητα της Ορθοδοξίας. 

Ας σπεύσει να γυρίσει την πλάτη στους πάσης φύσεως αιρετικούς και αλλόθρησκους αν θέλει να τον παίρνουμε στα σοβαρά.

No comments:

Post a Comment