Tuesday, April 21, 2020

ΑΞΙΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ Ο ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ


ΑΞΙΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ Ο ΣΕΒ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Έγραψε το ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός”:
«Ο Μητροπολίτης Κερκύρας εκφράζει την λύπη του για το ότι η κυβέρνηση εξήντλησε στην Κέρκυρα όλη την αυστηρότητα στην εφαρμογή της ΚΥΑ περί των λειτουργιών των Εκκλησιών, μη λαμβάνοντας υπόψιν τις παραδόσεις του τόπου, ενώ επέτρεψε, χωρίς ο κατά άλλα λαλίστατος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη να κάνει κάποιο σχόλιο ή παραγγελία, η ΚΥΑ να παραβιαστεί το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, όπως φάνηκε ξεκάθαρα σε πλήθος φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο και στα όσα ο λαός μας είδε από τηλεοράσεως. Φαίνεται πως όσοι δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να πούνε έναν λόγο για την διαφύλαξη της πίστεώς μας και των παραδόσεων του λαού μας απολαμβάνουν πλήρους ανοχής.» 
Με άλλα λόγια ο Κερκύρας Νεκτάριος …κάρφωσε πανηγυρικά τον Αρχιεπίσκοπο και τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών! Στο όνομα της «διαφύλαξης της πίστης»! 
Ας του πούμε, λοιπόν, του «αγίου» Κερκύρας ότι η πίστη κινδυνεύει από κάτι σαν και του λόγου του. Όλες οι συγκεκριμένες ενέργειές του –αλλά και άλλες σε εκκλησιαστικά θέματα– τον καθιστούν υπόδικο και υπόλογο έναντι της εκκλησιαστικής ιστορίας. 
Φυσικά δεν πρόκειται να καταδικαστεί στις 25-5-2020, οπότε και έχει ορισθεί δικάσιμος για τα όσα έκανε την Κυριακή των Βαΐων. 
Έχει, όμως, χάσει οριστικά την σοβαρότητα και το κύρος του. Αν είχε ποτέ…”.
100% λανθασμένες οι εκτιμήσεις του ιστολογίου "Ιδιωτική Οδός". 

Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Σεβ. Κερκύρας προέβη κατά καιρούς σε ορισμένες αποκαρδιωτικές οικουμενιστικές ενέργειες που μας πίκραναν αφάνταστα, η αλήθεια είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε απολύτως ορθά.
Αξίζει κάθε έπαινος στον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο προπαντός επειδή δακτυλοδείχνει τον μέγα ένοχο για όσα συμβαίνουν στους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος σήμερα, τουτέστιν τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Όποιος συντελέσει στη εκθρόνισή και ακόμη καλύτερα στην καθαίρεση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προσφέρει τα μέγιστα στην Εκκλησία, την Ορθοδοξία και την πατρίδα.
Κάθε λεπτό περαιτέρω παραμονής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Θρόνο λειτουργεί καταλυτικά για την πίστη μας.

No comments:

Post a Comment