Monday, April 13, 2020

Η ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ


Η ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ελπίζω να διαβάσατε το άρθρο της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης που επιγράφεται "Διαβάστε το πριν το κατεβάσω". 

Είναι πνευματώδες άρθρο γραμμένο με πολύ χιούμορ, αλλά προπαντός δείχνει τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η τρομολαγνεία της συνωμοσιολογίας.

Φυσικά η χειρότερη και πιο επικίνδυνη μορφή συνωμοσιολογίας αφορά τους θρησκευόμενους συνωμοσιολόγους, επειδή προσπαθούν να αποδώσουν τις συνωμοσιολογίες τους στον Θεό, σε Αγίους, σε προφητείες, σε σεβάσμιους Γέροντες (οι οποίοι τους διάψευσαν ότι συμφωνούν με τις συνωμοσιολογίες τους, χωρίς αυτό να αναχαιτίσει τον συνωμοσιολογικό τους οίστρο) και γι' αυτό κατορθώνουν να τρομοκρατήσουν τους απλούς πιστούς.

Ως να μην έφτανε τον κόσμο όσα ζει και όσα θλιβερά και δύσκολα θα ακολουθήσουν εξαιτίας του κορωνοιού, φροντίζουν να προσθέτουν και άλλο δυσβάσταχτο βάρος και άγχος στους ώμους των ανθρώπων.

Συμπεριφέρονται ακριβώς όπως τους λεγόμενους "Μάρτυρες του Ιεχωβά", οι οποίοι προσπαθούν να προσελκύσουν οπαδούς με την τρομολαγνεία που εκφράζουν οι εσχατολογικές τους πλάνες.

Αντί να μιλούν για την χαρά και την ελπίδα του Χριστού, ζουν σε ένα σκοτάδι φόβου και τρόμου, που τους δημιουργεί την ανάγκη να τρομοκρατούν όσο περισσότερους μπορούν για να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι στο ψηλαφητό σκοτάδι που ζουν.

Μαύρη παρηγοριά.!

Ξεχνούν φαίνεται ότι ο άρχοντας του Σκότους δεν είναι ο Χριστός, αλλά ο διάβολος.

No comments:

Post a Comment