Thursday, April 30, 2020

Η ΔΙΣ: ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ


Η ΔΙΣ: ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Επιμέλεια κ. Γιάννη Παπανικολάου 
=====
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Το σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα των Ναών αποδέχεται η Εκκλησία της Ελλάδος όπως αποφασίστηκε στη σημερινή Διαρκή Ιερά Σύνοδο και σωστά έπραξε.
Γιατί όμως δεν συγκαλείται η Ιεραρχία εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης και να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στα διαδραματιζόμενα γεγονότα της Σαρακοστής; 
Οι ευθύνες για την τρέχουσα ΔΙΣ είναι τεράστιες. Οι αντιδράσεις του λαού δεν φαίνεται ότι ενδιαφέρει και πολύ τους Ιεράρχες της ΔΙΣ. Ωστε να απαντηθούν τα πολλά …γιατί αναφορικά με τη στάση της  στα όσα διαδραματίστηκαν την Μ. Εβδομάδα. Ενώ την ίδια ώρα υπάρχει πληθώρα Ιεραρχών που διαφωνεί κάθετα! 
Παράλληλα γίνεται γνωστό πως δε θα συγκληθεί Ιεραρχία, ενώ ζητά την αποκατάσταση όσων άσκησαν κριτική εναντίον της Εκκλησίας το προηγούμενο διάστημα. Τι αποκατάσταση ζητάτε “Αγιοι” της Συνόδου; Αφήσατε τον επιτάφιο έγκλειστο και οι λαϊκές αγορές  κατακλύζονταν από λαό….
Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για τη Θεία Κοινωνία το οποίο σημειώνει πως είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ δίνει και πάλι τη δυνατότητα στους Ιεράρχες να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ:
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

No comments:

Post a Comment