Friday, April 24, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΓΟΝΤΙΚΑΚΗ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ. ΑΡΧΙΜ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΓΟΝΤΙΚΑΚΗ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Με βαθύτατη πικρία -και με ακόμη πιο μεγάλη απογοήτευση- παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια την πορεία του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμανδρίτη Βασίλειου (Γοντικάκη).
1.) Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ακούσαμε τον Γέροντα να χαρακτηρίζει τον Μεγάλο Αποστάτη της πίστης μας -Πατριάρχη Αθηναγόρα-, “Μέγα”.!!!
2.) Ύστερα ακούσαμε τον π. Βασίλειο να πλέκει ύμνους και ωδές πνευματικές για τον υιό της γεένης του Οικουμενισμού -τον αλλοτριοεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό Χαρκιανάκη-, ο οποίος -δυστυχώς- κοιμήθηκε χωρίς να καθαιρεθεί και να χωρίς αναθεματιστεί από την Εκκλησία, για το πλήθος των οικουμενιστικών του εκτρόπων.
3.) Στην συνέχεια, πληροφορηθήκαμε -με πολλή απογοήτευση-, τους επαίνους και την προβολή, εκ μέρους του π. Βασιλείου, του Δημήτρη Κουτρουμπή of all the people.!
4.) Το ακόμη χειρότερο! Ο σεβαστός Γέροντας βγήκε -κατόπιν υποδείξεως του Πατριάρχη Βαρθολομαίου- να υποστηρίξει την οικουμενιστική Σύνοδο του Κολυμπαρίου.
5.) Τώρα, ο π. Βασίλειος έρχεται να κατακεραυνώσει τους πιστούς, επειδή ασκούν κριτική στην Εκκλησία διότι, με την επέλαση της πανδημίας του κορωνοιού, ολιγώρησαν να πράξουν το καθήκον τους έναντι του ποιμνίου τους. 

Με τον όρο Εκκλησία o π. Βασίλειος εννοεί τους Ιεράρχες και προπαντός τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης Ιερώνυμο.
Ουδείς, Γέροντα, ζήτησε κάτι παραπάνω από το να συμμετέχει στην λατρεία και στα ζωοποιά μυστήρια της Εκκλησίας.
Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν χρέος έναντι του Θεού να διαπραγματευθούν με την Πολιτεία το άνοιγμα των ναών.

Αλλοίμονον αν οι Ιεράρχες και οι κληρικοί γενικά -πόσο μάλλον οι Γέροντες του Αγίου Όρους- διώχνουν τους πιστούς από τους ναούς και τους απαγορεύουν να συμμετέχουν στην λατρεία και στα μυστήρια της Εκκλησίας.
Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Λευκορωσσίας κατόρθωσαν να κάμψουν τις αντιρρήσεις των κυβερνήσεων των χωρών τους και εξασφάλισαν το δικαίωμα των πιστών να λατρεύουν τον Χριστό στους ναούς τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας που υποδεικνύουν οι λοιμωξιολόγοι.

Γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο στην Ελλάδα και στην Κύπρο;
Γιατί είναι κατάκριση και φαρισαϊσμός να ζητούν οι πιστοί, από τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, να εξασφαλιστεί στα λαικά μέλη της Εκκλησίας η δυνατότητα να εκκλησιάζονται, να κοινωνούν και να δέχονται την ευλογία του Αγίου Ευχελαίου, εις ίασιν ψυχής και σώματος, εν μέσω πανδημίας;

No comments:

Post a Comment