Wednesday, April 22, 2020

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Η ανάλυση του Καθηγητή κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου χτυπά κέντρο.

Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα η Εκκλησία της Ελλάδας και δεν είναι δυνατό να βρουν την λύση τους με ημίμετρα.

Μόνον η απόσυρση από το προσκήνιο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου μπορεί να δώσει την δέουσα απάντηση στις προκλήσεις. 

Μόνον η εκλογή αντιοικουμενιστή, αδιάβλητου και παραδοσιακού Αρχιεπισκόπου, με πυγμή, ο οποίος θα προασπίζεται τα δικαιώματα της Εκκλησίας, μπορεί να οδηγήσει την Εκκλησία της Ελλάδος σε μέρες δόξας.


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
=====

Χρειάζεται επειγόντως νέος Αρχιεπίσκοπος με ατζέντα προσαρμογής της Ορθόδοξης πίστης στις σημερινές περιστάσεις και ταυτοχρόνως διασφαλίσεως της μέγιστης δυνατής ελευθερίας από τον σφιχτό εναγκαλισμό της Εκκλησίας με την κρατική εξουσία, και όχι με de facto ατζέντα μεταρρύθμισης της Ορθόδοξης πίστης και συγχρόνως πλήρους υποταγής της Εκκλησίας στον εκκοσμικευμένο Καίσαρα, ακόμη και επί θεμάτων της αποκλειστικής δικαιοδοσίας της Εκκλησίας. 

Οι Μητροπολίτες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους στο ζήτημα της ταχύτατης επισπεύσεως της αρχιεπισκοπικής εκλογής, προκειμένου:

1.) να διαφυλάξουν και να διευρύνουν το συνταγματικώς κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας, το οποίο παραβιάστηκε από την Κυβέρνηση και τον Αρχιεπίσκοπο, με πρόσχημα την προληπτική προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και 

2.) να υπερασπιστούν την Ορθόδοξη πίστη στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, η οποία βάλλεται εμφανώς από τον Διαθρησκειακό Οικουμενισμό και τον Ορθολογισμό, για να απογυμνωθεί ο Χριστός από τη θεία του φύση και να υποβιβαστεί στο επίπεδο των «μεγάλων μυστών της Ανθρωπότητας», δηλαδή των ανθρώπων ιδρυτών ανθρωπογενών θρησκειών (= νεο-αρειανισμός). 

Ο Λαός του Θεού, στον οποίο και οι Μητροπολίτες ανήκουν, και ο οποίος κατά συντριπτική πλειοψηφία συνιστά και τον Λαό (με την πολιτειολογική έννοια του όρου) της Χώρας θα επιδοκιμάσει ή θα αποδοκιμάσει την επιλογή τους. 

Αν ο Λαός του Θεού επιδοκιμάσει την επιλογή τους, τότε θα υπάρχει ισορροπία εκκλησιαστικής διοίκησης και κρατικής εξουσίας, καθώς και πραγματικό όφελος τόσο για την πνευματική αποστολή της Εκκλησίας όσο και για την άσκηση της κρατικής εξουσίας υπέρ των πολιτών της Χώρας και όχι υπέρ άλλων συμφερόντων. 

Αλλιώς, είναι πιθανό να διευρύνονται καταστάσεις παρόμοιες με την ιατρική, οικονομική και εκκλησιαστική κρίση του κορωναϊού. 

Ο αληθινός Θεός ας επαναφέρει την προστασία Του στο Λαό του Θεού και στο Λαό της Χώρας. 


ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment