Friday, April 10, 2020

ΔΕΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Τα χάλια τα μαύρα τα αδιόρθωτα του Πατριαρχείου Μόσχας. 

Διαβάστε να φρίξετε τι κάνει το Πατριαρχείο Ρωσσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.

Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους εκκοσμικευμένους Οικουμενιστές και νεωτεριστές ηγέτες της Εκκλησίας της Ρωσσίας.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ρωσσίας βρίσκουν μεγάλη αντίσταση από τον ευσεβή Ρωσσικό λάο.

Γι' αυτό, τόσο ο Πατριάρχης Κύριλλος, όσο και ο Σεβ. Βολοκολάμσκ, υποχρεώθηκαν να κάνουν καθησυχαστικές δηλώσεις τις τελευταίες μέρες.


ΔΕΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
=====

1.) Σέ κάθε χώρα λαμβάνονται διαφορετικά μέτρα, αναλόγως της επιδημιολογικής καταστάσεως και των υποδείξεων των Αρχών.

2.) Κατά την Θεία Κοινωνία σκουπίζεται η λαβίδα με τη μάκτρα ποτισμένη σε οινόπνευμα και στη συνέχεια εμβαπτίζεται σε νερό.

3.) Το ύδωρ που καταναλώνεται μετά την Κοινωνία από πιστούς να σερβίρεται σε ποτηράκια μιας χρήσεως, για τη διανομή του αντιδώρου να χρησιμοποιούνται γάντια μιας χρήσεως, ενώ τα χείλη κάθε κοινωνού να σκουπίζονται με χαρτομάντηλα

4.) Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ώστε να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στην εκκλησιαστική Ιεραρχία.

5.) Το Ποτήρι και η λαβίδα για τη μετάληψη είναι αντικείμενα, τα οποία δεν είναι προστατευμένα από επικόλληση βακτηρίων και ιών. Γι᾽ αυτό και λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την απολύμανσή τους.

6.) Όσοι καυχώνται σήμερα για την Ορθοδοξία τους και με έπαρση διακηρύσσουν ότι «οι ομολογητές δεν θα τηρήσουν την καραντίνα», δεν συμπεριφέρονται ευαγγελικά, αλλά φαρισαϊκά.

Εκμεταλλεύονται την κρίση για την αυτοπροβολή τους: κοίταξε, δηλαδή, δεν είμαι όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, είμαι ομολογητής της πίστεως, όχι όπως ο Πατριάρχης και οι άλλοι αρχιερείς.

7.) Αυτή είναι μια ανεύθυνη και εγωϊστική συμπεριφορά. Εάν δεν φοβάσαι μήπως κολλήσεις ο ίδιος, σκέψου τους άλλους.

8.) Η χρήση μάσκας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μεταδόσεως της μολύνσεως. Σε ορισμένους ναούς χρησιμοποιούνται και από λαϊκούς και από κληρικούς.

9.) Υπάρχουν κάποιοι, που θέλουν να ειρωνευτούν και αυτό το ζήτημα. Ένας ιερέας πριν το κήρυγμα φόρεσε κάτι, που έμοιαζε με μάσκα αερίου, με σκοπό να προκαλέσει γέλιο στους ενορίτες και να καταδείξει την έλλειψη σοβαρότητας όσων φοβούνται ότι θα μολυνθούν.

10.) Στην ερώτηση “Μπορεί η Ρωσική Εκκλησία να απαγορεύσει την πρόσβαση των πιστών σε μονές και ναούς ή να τους κλείσει εντελώς;” ο Σεβ. Βολοκολάμσκ απάντησε:

Η Εκκλησία δεν θα περιέλθει σε σύγκρουση με τις Αρχές, εάν απαιτηθούν εξαιρετικά μέτρα προς αποτροπή της επιδημίας. 

Η Εκκλησία, όχι λιγότερο από τις Αρχές, φροντίζει για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων.

Εάν προταθούν κάποια ριζικά μέτρα η Εκκλησία θα ανοίξει διάλογο με τις Αρχές, αλλά όχι συγκρουόμενη.

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment