Thursday, April 30, 2020

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΕΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ;



ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΕΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ;
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Ο κ. Λεόντιος Κωστρίκης είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Κύπρου.
Τον προσκαλούν τακτικά στα κανάλια και δίνει συνεντεύξεις για την πανδημία.
Στο βίντεο της ανάρτησης, ο κ. Κωστρίκης είπε για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τράμπ: “Έχει ξεφύγει πιο πολύ από ότι ξέφυγε ο κορωνοιός”, για να εκφράσει την δυσφορία του και την δυσφορία της ανά την υφήλιο ιατρικής κοινότητας για τις δηλώσεις του Τραμπ για τον τρόπο θεραπείας του κορωνοιού.
Δυστυχώς οι καθ’ ημάς συνωμοσιολόγοι δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τραμπ είναι αφερέγγυος όσον αφορά την πανδημία του κορωνοιού. 

Γι' αυτό είναι ασύνετο να τον επικαλούνται για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.
1.) Αγνόησε τις προειδοποιήσεις της ιατρικής κοινότητας και δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα επειδή δεν ήθελε να πληγεί η οικονομική ευρωστία των ΗΠΑ.
Αυτό προκάλεσε έκρηξη της επιδημίας ώστε στην Νέα Υόρκη άνοιγαν ομαδικούς τάφους για να θάβουν τους νεκρούς.
2.) Ο Πρόεδρος Τραμπ επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο. 

Πριν ξεσπάσει ο κορωνοιός κάλπαζε άνετα προς νέα τετραετία επειδή το χρηματιστήριο έφτασε σε απίστευτα ύψη και η ανεργία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.
Η επιδημία, όμως, και η κοντόφθαλμη αντιμετώπισή της από τον Αμερικανό Πρόεδρο ανέτρεψαν τα ευνοϊκά δεδομένα στα οποία θα μπορούσε να στηριχθεί ο κ. Τραμπ για να επανεκλεγεί.
Γι’ αυτό τώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος το έρριξε στην συνωμοσιολογία για να απεκδυθεί των ευθυνών του ώστε να αποενοχοποιηθεί στα μάτια των πολιτών για την προσωπική του ευθύνη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μιλά για ιό που κατασκευάστηκε σε εργαστήρια της Γιουχάν για να ενοχοποιήσει την κυβέρνηση της Κίνας ως αίτιο της πανδημίας.

Ταυτόχρονα δαιμονοποίησε τον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), επειδή θεωρεί ότι είναι συνυπεύθυνος με την κυβέρνηση της Κίνας για τον χειρισμό της πανδημίας.

Παράλληλα διανθίζει τις συνωμοσιολογίες του με φαιδρότητες του τύπου να γίνει εμβόλιο για τον κορωνοιό με την χρήση απορρυπαντικών.!!! 

Γεγονός που -ως εικός- προκάλεσε την θυμηδία της ανά την υφήλιο ιατρικής κοινότητας.
Επομένως χρειάζεται να επιδεικνύουμε μεγάλη προσοχή όταν ακούμε τις συνωμοσιολογίες του Αμερικανού Προέδρου.

No comments:

Post a Comment