Wednesday, April 15, 2020

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΙΚΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ


ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΥΙΚΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συγχαίρουμε, εκ μέσης καρδίας, θερμά και υικά, τον Ομολογητή αντιοικουμενιστή Μητροπολίτη Ακαρνανίας κ. Κοσμά, επειδή υπερασπίζεται τόσο ξεκάθαρα και τόσο γενναία τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και τον παραδοσιακό κληρικό π. Γεώργιο Σχοινά, τον ιερέα των φτωχών και των ναρκομανών.

Δυστυχώς δεν ακούσαμε πολλές φωνές συμπαράστασης εκ μέρους της Ιεραρχίας προς τους γενναίους κληρικούς που μεταδίδουν την Θεία Κοινωνία στους πιστούς.

Προς βαθύτατη θλίψη και απογοήτευσή μας, ακούσαμε να προπηλακίζονται και να διασύρονται οι δύο κληρικοί, όχι μόνον από άθεους και αντίχριστους, αλλά και από ανθρώπους της Εκκλησίας. Δυστυχώς και από Ιεράρχες.

Σεβασμιώτατε Ακαρνανίας! Η γνήσια πίστη σας προς τον Χριστό σας επιτρέπει να βλέπετε τα πράγματα καθαρά. Γι’ αυτό σας ικετεύουμε να μεταφέρετε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο την αγωνία των πιστών που νοιώθουν εγκαταλειμμένοι από τους Πνευματικούς τους πατέρες. 

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, δεν μας επέτρεψαν να συμμετάσχουμε στο μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου και θα μας αφήσουν ακοινώνητους ακόμη και την Μεγάλη Πέμπτη και την Ανάσταση. Οι πνευματικοί δεν έχουν την ευλογία να δέχονται την εξαγόρευση των αμαρτιών μας.

Είναι αδιανόητο η Εκκλησία να κλείνει τις θύρες των ναών, αντί να προσκαλεί τους λαϊκούς να λατρεύσουν επ’ εκκλησίαις τον Θεό.

Είναι κυριολεκτικά αιρετικό οι ποιμένες να στερούν την Θεία Κοινωνία ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα στους πιστούς.

Σας παρακαλούμε θερμά να ζητήσετε έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας για να λάβει τις δέουσες αποφάσεις.

Γιατί στην Εκκλησία της Γεωργίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας κτλ. η Ιεραρχία δεν έκλεισε τους ναούς, αλλά προσκαλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Ζωής;

Ας υιοθετήσουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες την πρακτική της Εκκλησίας της Γεωργίας και άλλων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Ας στέκονται οι πιστοί σε απόσταση ο ένας από τον άλλο. 

Ας απολυμαίνουν τα χέρια τους. 

Ας τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι.

Αλλά δεν κάνει να στερούνται οι πιστοί τον Άρτο της Ζωής, ούτε να μην αγιάζονται από το Άγιο Ευχέλαιο, ούτε να τους αρνούνται οι ποιμένες τους την χάρη από την προσκύνηση των Αγίων Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων.

Οι πολιτικοί σκέφτονται σαν πολιτικοί. Οι γιατροί σκέφτονται σαν γιατροί. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι, οι άθεοι, οι αδιάφοροι, οι ολιγόπιστοι κτλ..

Αλλά δεν είναι σε αυτούς που ανέθεσε ο Κύριος την διαποίμανση των ψυχών μας ή την εξουσία να τελούν τα ζωοποιά μυστήρια της Εκκλησίας.

Στους επισκόπους ανέθεσε αυτή την ευθύνη ο Χριστός. 

Γι’ αυτό εξάπαντος πρέπει να συνέλθει η Ιεραρχία ΑΜΕΣΩΣ για να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις. 

2 comments:

  1. Κε Τελεβαντο, με όλο τον σεβασμό, δεν έχετε καταλάβει ότι η έννοια της Ιεραρχίας έχει καταργηθεί ; Βλέπε Κολυμπαρι, Ουκρανικο και τώρα το κλείσιμο των εκκλησιών. Πόσες φορές ο Κυθήρων έχει εκλιπαρησει τον αρχιεπίσκοπο για έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας ; Τον έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Ίσως μερικοί ιεράρχες θα έπρεπε να παύσουν να μνημονεύουν την Ιερά ημών Σύνοδον.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο Σεβ. Κυθήρων είναι πρότυπο Ιεράρχου. Δυστυχώς λίγοι είναι οι αρχιερείς που ζητούν Σύνοδο της Ιεραρχίας. Κόβει και ράβει ο Αρχιεπίσκοπος κατά το δοκούν.

      Delete