Sunday, April 26, 2020

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολύ ανησυχητική εξέλιξη από πολλές απόψεις το γεγονός ότι η Ιερά Μονή της Παναγίας του Ποτσάεφ επλήγη σοβαρά από την πανδημία του κορωνοιού. 

Καταρχήν επειδή η Παναγία του Ποτσάεφ είναι μεγάλο προσκύνημα του ευσεβούς ουκρανικού λαού, με πανορθόδοξη αίγλη. 

Στην συνέχεια επειδή θα δώσει το δικαίωμα σε όσους θέλουν να μείνουν κλειστές οι Μονές και οι ναοί να καταφέρονται με ιδιαίτερη δριμύτητα και με συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον του ανοίγματος των ναών και των Μονών.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει όσους μοναχούς, κληρικούς και λαϊκούς κοιμήθηκαν εν Κυρίω εξαιτίας του κορωνοιού, να αποθερεπεύσει όσους βρίσκονται στο κρεββάτι του πόνου και να διαφυλάξει όσους δεν προσβλήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό.


ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
=====

Μια ολόκληρη πόλη τέθηκε σε καραντίνα στην Ουκρανία μετά από ξέσπασμα κρουσμάτων κορονοϊού σε μοναστήρι που βρίσκεται εντός της.

Δεκάδες άτομα έχουν βγει θετικά στον κορονοϊό και αρκετοί έχουν πεθάνει στην πόλη Ποτσάεφ όπου βρίσκεται το 500 ετών μοναστήρι, η οποία από εχθές τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα από τις Αρχές της χώρας.

Η Λαύρα Ποτσάεφ, που ανήκει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας, δέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές από χώρες όπως η Πολωνία, η Ρωσία, η Μολδαβία, η Λευκορωσία μέχρι και από τη Βουλγαρία.

Η πόλη Ποτσάεφ αριθμεί περί τους 8.000 κατοίκους πολλοί από τους οποίους θεωρείται πως είχαν έρθει σε επαφή με τους ιερείς της μονής.

Οι ουκρανικές Αρχές δεν είχαν πρόσβαση στη μονή ώστε να εξετάσουν τους μοναχούς, με τον καιρό όμως διαδίδονταν φήμες πως πολλοί από αυτούς είχαν προσβληθεί και κατέληξαν.

Η μονή φαίνεται πως το αρνείτο, όμως, η κατάσταση άλλαξε όταν την περασμένη εβδομάδα τέσσερις ιερείς της πόλης βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Εν όψει του Πάσχα, μάλιστα, οι τοπικές Αρχές είχαν συστήσει στη μονή να κλείσει τις πύλες της στους προσκυνητές, πολλοί ήταν όμως αυτοί που αψήφησαν τις οδηγίες της αστυνομίας και επισκέφθηκαν τη μονή.

Στις 20 του μήνα 13 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη συμπεριλαμβανομένων ιερέων που είχαν επισκεφθεί το μοναστήρι, ενώ μια 43χρονη κατέληξε.

Οι μοναχοί αρνούνται πως υπάρχει ξέσπασμα του κορονοϊού στη μονή, από χθες όμως συστήνουν στους προσκυνητές να μην επισκέπτονται το μοναστήρι.

Η μονή προσφέρει εργασία σε πολλούς από τους κατοίκους της πόλης, γι’ αυτό και οι αρχές ήταν τόσο ελαστικές σχετικά με τα μέτρα που επέβαλαν στο μοναστήρι.


ΠΗΓΗ:

Orthodoxia.info

No comments:

Post a Comment