Wednesday, April 8, 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 8/4/2020


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

8/4/2020

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====


ΑΗΘΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΕΤΣΗ
_______

1.) Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, άρθρο του Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, π. Γεωργίου Τσέτση, που αναφέρεται στην αντίδραση των πιστών για το κλείσιμο των εκκλησιών και στην απαγόρευση να συμμετάσχουν στην Θεία Ευχαριστία -ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα- οι λαϊκοί.

Εδώ που τα λέμε δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την γραφίδα του αρχιοικουμενιστή και νεωτεριστή π. Γεωργίου Τσέτση. 

Από το αθεολόγητο και προβακατόρικο αυτό άρθρο θα σταθούμε στην ακόλουθη παράγραφο:

“Αν η Εκκλησία της Ελλάδος, από τις δεκαετίες ήδη του ‘40 και ’50, κάθιζε στο «σκαμνί» μερικούς ταραξίες και δημαγωγούς ιερείς της εποχής εκείνης, που αγνοώντας τον τοπικό Επίσκοπο, αλώνιζαν την Αττική και την ελληνική ύπαιθρο ενεργούντες ως «κράτος εν κράτει» ή, καλύτερα, ως «εκκλησία εν Εκκλησία», και επέβαλλε σ’αυτούς τις δέουσες κυρώσεις, δεν θα φθάναμε στη σημερινή κατάντια, όπου κυριαρχεί ανυπακοή και ασυδοσία ουκ ολίγων λαοπλάνων κληρικών.” 

Αιδεσιμολογιώτατε! Όταν κάνετε τόσο σοβαρές καταγγελίες είναι ενδεδειγμένο -έτσι τουλάχιστον κάνουν οι έντιμοι άνθρωποι- να κατονομάζετε αυτούς που καταγγέλλετε.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι είστε ο μόνος που προσχωρήσατε στην αίρεση του “ονοματοκρυπτισμού” -όπως προσφυώς την απεκάλεσε ο π. Θεόδωρος Ζήσης. Πολλοί δυστυχώς κάνουν ανώνυμες και αόριστες καταγγελίες, αλλά αυτό -προφανώς- δεν αναιρεί την δική σας ευθύνη.

Έχετε, άραγε, την γενναιότητα και την εντιμότητα, π. Γεώργιε, να κατονομάσετε αυτούς που αποκαλείτε λαοπλάνους δημαγωγούς και ταραξίες κληρικούς της δεκαετίας του 40 και του 50;

Από σας αναμένουμε αυτήν μόνον την χάρη: Να μας δώσετε ονόματα. Για τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε εμείς.

*****


2.) ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ;
________

Η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων για την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Γιατί άραγε; 

Μας είπαν ότι απαγορεύεται ο εκκλησιασμός επειδή με την συνάθροιση πολλών προσώπων σε κλειστό μέρος υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοιού. 

Οι κωδωνοκρουσίες, όμως, και τα μεγάφωνα γιατί απαγορεύθηκαν; Μεταδίδει τον κορωνοιό ο ήχος;

*****


3.) ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ Ι. Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
_______

Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την δοκιμασία τεσσάρων μοναχών της Ιεράς Μονή Ξενοφώντος, οι οποίοι μολύνθηκαν από τον κορωνοιό επειδή μετέφεραν τμήμα του ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στην Μ. Βρετανία για να το προσκυνήσουν οι πιστοί.

Έχουμε την ελπίδα μας στην Παναγία ότι οι υπόλοιποι πατέρες της Ι. Μονής Ξενοφώντος δεν έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό.

Οι ταπεινές προσευχές μας τους συνοδεύουν. 

Ελπίζουμε στην σύντομη ανάρρωσή τους για να επιστρέψουν υγιείς στο Άγιον Όρος για να συνεχίσουν απερίσπαστοι την άσκηση και την δοξολογία του Αγίου Θεού.

Η Μητέρα του κόσμου -η και Έφορος του Αγίου Όρους- να τους σκεπάζει.

*****

4.) Η ROYAL CONSORT ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ
_________

Την περασμένη Τρίτη η κ. Νινέττα ξαναχτύπησε με εκτενή ομιλία της και διαβεβαίωσε τα πλήθη (τα άδεια καθίσματα εννοώ), που συγκεντρώθηκαν στο Τατόι των Εξαρχείων ότι ο Παππούλης -όπως προσφωνεί τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη η αγαπητή πρεσβυτέρα-, 
α.) είναι άγρυπνος φρουρός των εξελίξεων, 
β.) έχει υπόψη του και αξιολογεί τα πολλά μηνύματα που αποστέλλονται, και 
γ.) καθοδηγεί τα πάντα από τα παρασκήνια.

Περιττόν να αναφέρουμε ότι η ομιλία περιστράφηκε και πάλιν γύρω από την συνωμοσιολογία με παράλληλη επίθεση εναντίον κορυφαίων επιστημόνων.

Το δυστύχημα είναι ότι η royal consort ανακοίνωσε ότι η περασμένη Τρίτη ήταν η τελευταία φορά που ο σεπτός Γέροντας Βασίλειος επικοινωνεί με τον λαό του για να τον καθοδηγήσει πριν το Πάσχα. 

Πώς δεν σκέφτεται, ο σεβαστός Γέροντας ότι, με την απουσία του, θα αφήσει τον λαό του ακαθοδήγητο για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα;

Ξέρετε τι φοβούμαι, σεπτέ μου Γέροντα; Ότι ο κ. Τσιόρδας θα προωθεί την γραμμή του ανενόχλητος τώρα που δεν θα έχει επιστημονικό αντίλογο από τα Εξάρχεια.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε θερμά, κατά την διάρκεια της τόσο οδυνηρής και δυσαναπλήρωτης απουσίας σας, να αναθέσετε καθήκοντα αντιβασιλέως στην royal consort Νινέττα και να την περιβάλετε με έκτακτες εξουσίες με την ρητή εντολή να σχολιάζει επί καθημερινής βάσεως την ενημέρωση του κ. Τσιόρδα.

No comments:

Post a Comment