Saturday, April 18, 2020

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΓΩΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ


ΠΩ! ΠΩ! 
ΤΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πω! Πω! 
Τι Ομολογητής της πίστεως κρυβόταν σ' αυτή την αγανακτισμένη καρδούλα!

Ούτε που το είχαμε υποψιαστεί μέχρι τώρα.!

Ο σεβαστός των Εξαχρείων Ομολογητής της πίστεως Γέροντας, π. Βασίλειος Βολουδάκης, κατακεραυνώνει με κραυγές αίσχος τους γιατρούς, τους ιεράρχες, τους πολιτικούς, και τους πιστούς για ταπεριοριστικά μέτρα που αφορούν την Θεία Λατρεία εξαιτίας του ιού του κορωνοιού.

Πώς δεν κατανοεί, άραγε, ο σεπτός Γέρων, ότι το αίσχος αφορά και τον ίδιο που συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του Αρχιεπισκόπου και της κυβέρνησης;

Γιατί, άραγε, δεν κτύπησε την καμπάνα του Αγίου Νικολάου Πευκακίων για να καλέσει τα πνευματικά του παιδιά στον ναό να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία της Μ. Πέμπτης και στις άλλες Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας;

Όταν η αλεπού ντύνεται την λεοντή, σεβαστέ παππούλη, την φοβούνται μόνον οι κότες και εντυπωσιάζει και προκαλεί δέος μόνον στα σπουργίτια, στις καρδερίνες και στους κούκους.

Τώρα βέβαια με το αυθόρμητο σας ξέσπασμα, το οποίο εντελώς τυχαία -ποιος αμφιβάλλει;- βιντεογραφήθηκε, σας δόθηκε η ευκαιρία να διατυμπανίσετε τις ιατρικές σας διαγνώσεις και να επαναλάβετε τις γελοιωδίες σας ότι ο κορωνοιός είναι για μια απλή γριπούλα και ταυτόχρονα να αντιδικήσετε με τις αποφάσεις των 26 παγκοσμίου φήμης λοιμωξιολόγων μεταξύ των οποίων η κ. Γιαμαρέλλου. 

Φυσικά μιλούσατε σε άδεια καθίσματα, αλλά ευτυχώς βιντεογραφήθηκε -εντελώς τυχαία και όχι σκηνοθετημένα επαναλαμβάνω- η παράσταση του μαινόμενου Ηρακλή του γλυκού νερού.

Οι κακές γλώσσες -όχι εμείς αλλοίμονον- σεπτέ Γέρων, σας κατηγορούν -χωρίς φυσικά να συμμεριζόμαστε τις κατηγορίες τους- ότι το σκεπτικό σας αναφορικά με το αυθόρμητο σας ξέσπασμα κινήθηκε στους ακόλουθους 5 αναβαθμούς: 

1.) Ο νόμος μου επιτρέπει να λειτουργήσω μόνος μου χωρίς πιστούς. 

2.) Μου επιτρέπει, επίσης, να κάνω κήρυγμα στους 5-6 πιστούς που παρίστανται στον ναό.

3.) Καμμιά απαγόρευση δεν υπάρχει για να βιντεογραφηθεί -εντελώς τυχαία φυσικά και όχι σκηνοθετημένα- η παράσταση του ξεσπάσματος της ιερής μου αγανάκτησης.

4.) Άρα δεν θα υποστώ κυρώσεις. 

5.) Γι’ αυτό ας κάνω τον ήρωα.!

Σε κάθε περίπτωση η παράσταση του ξεσπάσματός σας, σεπτέ Γέροντα, σας έδωσε το βήμα για να παραστήσετε τον Ομολογητή φορώντας τον στέφανο του μαρτυρίου με τα αγκάθια προς τα έξω εννοείται.

Last but not least σας έδωσε την εξέδρα για να επιχειρήσετε έμμεσα να αλιεύσετε κανένα ψηφουλάκι για το κομματίδιο των λεγόμενων συνεχιστών (άκουσον! άκουσον!) της πολιτικής του Καποδιστρίου.

Μας επιτρέπετε ένα συνοπτικό σχόλιο για το αυθόρμητο ξέσπασμά σας, αγαπητέ μας Γέροντα;

Χαμένα πράγματα!, όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος. Εντελώς χαμένα πράγματα.

2 comments: