Wednesday, April 29, 2020

ΘΕΡΜΗ ΥΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ


ΘΕΡΜΗ ΥΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με τις δηλώσεις σας, Μακαριώτατε, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, μας λέτε ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες και ότι παρακολουθείτε και ελέγχετε την κατάσταση εξαιτίας της άριστης σχέσης που έχετε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός ανήγγειλε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα επιτρέπεται η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ακολουθιών με την συμμετοχή του λαού.
Έχετε κατά νουν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλούς συμμετοχής του ποιμνίου σας στην Θεία Λειτουργία, Μακαριώτατε, -όπως είδαμε σε άλλο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “Ρομφαίας”- τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι θέσατε υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής σας συνομιλίας, ώστε να  τα συμπεριλάβει στο Διάγγελμά του.
Μακαριώτατε! Συνειδητοποιούμε ότι είχατε πάντοτε κατά νουν και γνώμονά σας την προστασία της ζωής μας. 
Πιστεύουμε παράλληλα ότι κατανοείτε τον πόθο μας και την ανάγκη να εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας και να κοινωνούμε των Αχράντων μυστηρίων. 
Ιδιαίτερα οι σοβαρά ασθενείς νοιώθουν πραγματική οδύνη επειδή δεν μπορούν να λειτουργούνται, να εξομολογούνται και να κοινωνούν.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε θερμά και υικά να εισηγηθείτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκείνα τα μέτρα που θα μας επιτρέψουν -με τα προστατευτικά μέτρα που προτείνει η ιατρική κοινότητα πάντοτε- να συμμετέχουμε απρόσκοπτα την λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment