Thursday, April 9, 2020

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΡΙΘΜΟΣ 120


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_____________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθόδοξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 120 Χειμώνας 2020, σς. 112

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

120 τα τεύχη του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”, που αριθμεί σχεδόν 40 χρόνια ζωής και κυκλοφορεί σε χιλιάδες αντίτυπα σε κάθε του έκδοση.

Πραγματικός εκδοτικός άθλος για τα Κυπριακά δεδομένα.

Ψυχή της έκδοσης ο κ. Ανδρέας Κυριακού, Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθόδοξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους.”

Η ύλη του περιοδικού χωρίζεται σε τρεις ενότητες. 

Α.) Η πρώτη ενότητα, που επιγράφεται “Από την ορθόδοξη πνευματική ζωή” περιλαμβάνει 11 Αγιολογικά, εορτολογικά, αλλά και θεολογικά κείμενα.

Β.) Το τεύχος περιλαμβάνει 32 άρθρα. Τα 18 από αυτά αποτελούν αφιέρωμα στο μυστήριο του θανάτου. 16 αρθρογράφοι εξετάζουν το μυστήριο του θανάτου σύμφωνα με την χριστιανική διδασκαλία.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σε κάθε έκδοση ο κ. Α. Κυριακού κατορθώνει να βρει πολλούς συνεργάτες -και μάλιστα αξιόλογους θεολόγους και όχι μόνον-, οι οποίοι δίνουν στο περιοδικό αξιόλογο Θεολογικό βάρος. Έτσι οι αναγνώστες αποκομίζουν πολλαπλό κέρδος.

γ.) Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τρία κείμενα: Το ημερολόγιο του Συλλόγου, Εκκλησιαστικές ειδήσεις και τις βιβλιοπαρουσιάσεις που συντάσσει ο κ. Ανδρέας Κυριακού, εκδότης του περιοδικού.

Το τεύχος βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση τεύχος 120 (Χειμώνας 2020) 

No comments:

Post a Comment