Wednesday, April 1, 2020

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΖΩΝ ΛΕΝΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;


ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΖΩΝ ΛΕΝΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Του ιστολογίου katanixi.gr
=====

Διαβάσαμε σε πρόσφατο δημοσίευμα ότι ο π. Βαρνάβας Γιάγκου διακήρυξε στο εκκλησίασμα, στους τελευταίους Χαιρετισμούς που πραγματοποιήθηκαν πριν τη λήψη των αυστηρών μέτρων από την Κυβέρνηση, ότι: «Ο χριστιανός δεν είναι χριστιανός, όταν είναι εδώ αυτό τον καιρό» και «Μην προσκυνήσετε τις εικόνες σήμερα! Όχι γιατί δεν εμπιστευόμαστε την Παναγία. Αλλά να μην Την προκαλούμε κιόλας». 

Θα θέλαμε να απευθύνουμε στο συγκεκριμένο ρασοφόρο το εξής ερώτημα: Από την εποχή που η Εκκλησία αντιμετώπισε την αίρεση της Εικονομαχίας, έχει διατυπωθεί σαν δόγμα η διδασκαλία της ότι δεν προσκυνούμε το ξύλο ή το τζάμι, μεταγενέστερα, αλλά το εικονιζόμενο πρόσωπο. Η εικόνα είναι ιερό αντικείμενο λατρείας, ο πιστός προσκυνάει τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους. Μεταδίδουν ιούς ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι; Ο Τίμιος Σταυρός; 

Η Πίστη που πρεσβεύει ο π. Βαρνάβας δεν είναι εξαγιασμένη και κεκαθαρμένη. 

Παρακολουθώντας την πορεία του μέχρι τώρα, βλέπουμε ότι την έχει μπερδέψει τόσο με δυτικά ουμανιστικά στοιχεία των ψυχιάτρων και ψυχολόγων, (βλ. η χαρά του έρωτα) όσο και με τα ανατολίτικα ινδουιστικά ολιστικά στοιχεία.

Έχει δώσει πλήρη κάλυψη στην ομοιοπαθητική ιατρική, δηλώνοντας κατά την προώθηση του βιβλίου του κ. Βυθούλκα για την ομοιοπαθητική, ότι όσοι πατέρες, κληρικοί, λαϊκοί, Εκκλησίες, ιατρικός κόσμος αρνούνται την Ομοιοπαθητική ως ιατρική επιστήμη, και την κατατάσσουν στις ολιστικές θεραπείες – θρησκείες ανατολικής εμπνεύσεως, είναι όλοι τους στενόκαρδοι, οι οποίοι δεν έχουν άνοιγμα να προσλάβουν το Όλον, (όπως εξηγεί λίγο αργότερα Όλον ὁ κ. Βυθούλκας εννοεί το Κοσμικό Όλον και το επαναλαμβάνει συνεχώς! Εδώ).

Ας προσέξει μήπως είναι ο Τζων Λένον της Εκκλησίας, κατά τα λεγόμενα του κ. Κωττάκη, όχι μόνο για λόγους εξωτερικής εμφάνισης…  

Από τα παραπάνω αποδείξαμε νομίζω ότι ο π. Βαρνάβας είναι ένας άνθρωπος που για τα πιστεύω του δεν διστάζει να κάνει ανυπακοή στην Εκκλησία, ακόμη και στους Αγίους, αφού τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος, και όχι μόνο, έχει εκφραστεί αρνητικά για την ομοιοπαθητική, όσο και ο άγιος Παίσιος!
Μας δίνει την εντύπωση ότι αυτός, όπως και άλλοι, κάνουν μια προσωπική εκκλησιαστική καριέρα ομιλητή, συγγραφέα, διανοούμενου, διανοητή περί την Πίστη και όχι μια πορεία ιερατικής διακονίας στην κιβωτό της Εκκλησίας. Οι πατέρες αυτοί δεν εκφράζουν την Πίστη της Εκκλησίας. Βάζουν στα της Πίστης τις προσωπικές τους πινελιές, πινελιές του πνεύματος από το οποίο εμφορούνται.

Γέμισε η Εκκλησία του Χριστού από καριερίστες διανοούμενους, που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά influencers (στην περίπτωση μας αποδίδεται καλύτερα ως διαδικτυακοί χειροκροτητές)!

Ποιμένες σαν τον π. Βαρνάβα και τους ομοίους του, τους θέτουμε σε αυστηρή πνευματική καραντίνα, διακόπτουμε την πνευματική κοινωνία μαζί τους, λειτουργικά απομακρυνόμαστε τελείως από αυτούς, με την ελπίδα να ταρακουνηθούν και να συνέλθουν, γιατί είναι φορείς πολλών πνευματικών ιών, που μολύνουν την Πίστη και αδυνατίζουν τρομερά το ανοσοποιητικό σύστημα των πιστών, καθιστώντας μας ευάλωτους στην παναίρεση της εποχής με τα αναρίθμητα προσωπεία, τον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία. 

No comments:

Post a Comment