Wednesday, December 2, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΩΝ

 

ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Όταν ο Αμερικανός πρέσβυς στην Ελλάδα και άλλοι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν παρεμβάσεις υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για το Ουκρανικό, ξεσηκώνεται θύελλα διαμαρτυριών.


Στο παρελθόν -κατά χρέος και κατά συνείδηση- έπραξα ακριβώς το ίδιο και συνέστησα μάλιστα στους Εκκλησιαστικούς παράγοντες να αρνούνται να συναντήσουν τον Αμερικανό πρέσβη, όταν επεμβαίνει στα interna sacra της Εκκλησίας.

Οι λαλίστατοι Ρωσσόφιλοι, όμως, επικριτές των Αμερικανών διπλωματών βγάζουν κυριολεκτικά μούγγα όταν οι Ρώσσοι αξιωματούχοι επεμβαίνουν και απειλούν ανοιχτά και εκβιάζουν απροκάλυπτα τις κυβερνήσεις, αλλά και τους εκκλησιαστικούς ηγέτες, ώστε να μην αναγνωριστεί η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.


Η Ρωσσολαγνεία τους δεν τους επιτρέπει να δουν την οφθαλμοφανή αλήθεια ότι το Ουκρανικό -στην ουσία του- είναι γεωστρατηγικό πρόβλημα και όχι θέμα Δόγματος ή Ιερών Κανόνων.


Φυσικό, λοιπόν, είναι οι κυβερνήσεις των εμπλεκομένων μεγάλων δυνάμεων να επιδιώκουν να παρεμβαίνουν στα interna sacra της Εκκλησίας.


Οπότε;

Εναπόκειται στην ηγεσία της Εκκλησίας στο Φανάρι, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και αλλού, να αποκρούει την παρέμβαση των πολιτικών στα εκκλησιαστικά θέματα.


Τι φω, όμως, και τι λαλήσω για τους λαλίστατους Ρωσσολάγνους;


Πόσο ασυνεπείς πράγματι είναι και πόσο εκτεθειμένοι μένουν και έναντι του Θεού και έναντι των ανθρώπων, όσοι ενοχλούνται μεν -και πολύ καλά κάνουν-, από τις παρεμβάσεις των Δυτικών δυνάμεων, για την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, αλλά αποσιωπούν ή και υποστηρίζουν απροκάλυπτα τις ωμές και ιταμές επεμβάσεις των αξιωματούχων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας;

No comments:

Post a Comment