Thursday, December 17, 2020

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ “ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ” ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ “ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ” ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ συναντήθηκε με τον Ουνίτη «Αρχιεπίσκοπο» κ. Σβιατοσλάβ Σεβτσιούκ στην κατοικία του τελευταίου. 


Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τρόποι προώθησης του «οικουμενικού» διαλόγου επί παγκοσμίου και τοπικού επιπέδου.

Ο κ. Σεβτσιούκ είναι ο πρώτος Ουνίτης «Αρχιεπίσκοπος» Κίεβου εδώ και 400 χρόνια. 


Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ εμείς οι Ορθόδοξοι ερίζουμε για τις δικαιοδοσίες στην Ουκρανία και αλλαχού, ο Παπισμός με τον δούρειο ίππο του, τουτέστιν την Ουνία, προωθεί ακάθεκτος τις θέσεις του στην πολύπαθη χώρα της Ουκρανίας. 


Η Ουκρανία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ουνιτικό πληθυσμό που αριθμεί εκατομμύρια οπαδούς, κυρίως στο δυτικό της τμήμα. 

Για να μη ξεχνιόμαστε η Ουνία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ύπουλη μέθοδος, μια σκέτη απάτη, μια μεταμφίεση (μακιρόβσκα), με την οποία ο εκπεσών της αληθείας Παπισμός αποπειράται να ξεγελάσει τους Ορθόδοξους ώστε να τον ακολουθήσουν χωρίς καλά-καλά να το καταλαβαίνουν. Εδώ ταιριάζει απόλυτα το ευαγγελικό λόγιο που μιλά για «λύκους εν ενδύμασι προβάτων». 


Όλα απατηλά στην Ουνία: Ορθόδοξο τυπικό, ορθόδοξη ψαλμωδία, ορθόδοξες εικόνες κι άμφια, ΑΛΛΑ μνημονεύεται ο κακόφρων, ο αιρεσιάρχης Πάπας! Έχουν οι Ουνίτες, με απλά λόγια, κοινωνία με τους αιρετικούς Παπικούς, ΕΙΝΑΙ Παπικοί ως το κόκκαλο, αλλά παριστάνουν τους Ορθόδοξους για να δελεάσουν τους αφελείς. 

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ποια δουλειά έχει ο μητροπολίτης Γαλλίας εκεί; Γιατί συναγελάζεται και συναυλίζεται  με τους εχθρούς της πίστεως, λες και δεν συμβαίνει τίποτε; Δεν καταλαβαίνει αυτός κι οι όμοιοί του, εν οις και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ότι προωθούν το ξεπούλημα της Ορθοδοξίας; Ότι γίνονται συνένοχοι των προδοτών της ορθοδοξίας Ουνιτών που προσπαθούν να αλώσουν  την Ορθοδοξία; 


Τόσο πολύ έχει αμβλύνει ο οικουμενιστικός οίστρος τα ορθόδοξά τους αισθητήρια;

No comments:

Post a Comment