Wednesday, December 16, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Δυστυχώς το δίκαιο και λογικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως το διατύπωσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος στο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, δεν εισακούστηκε. 

Κατά την σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση της Κύπρου αποδέχτηκε την θέση των ειδικών επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού, οι οποίοι θεωρούν ότι -για την ώρα τουλάχιστον- δεν είναι ασφαλές να ανοίξουν τα πολυκαταστήματα και οι ναοί.

Δεν δόθηκε μεν σαφώς αρνητική απάντηση στο αίτημα της Ιεράς Συνόδου, αλλά παραπέμφθηκε προς μελέτη στην συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα.


Εκφράζουμε την μεγάλη οδύνη και την βαθιά μας απογοήτευση για την στάση της κυβέρνησης.


Η κυβερνητική τακτική είναι απολύτως λανθασμένη επειδή η Ιερά Σύνοδος ανέλαβε την δέσμευση, με αίσθημα ευθύνης, να τηρήσει αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, αν ανοίξουν οι ναοί.

Τώρα κατ' ανάγκην -δυστυχώς- δεν έχουμε άλλη επιλογή. 


Θα περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ομάδας των επιστημόνων που συμβουλεύεται. 


Ελπίζουμε, προσευχόμαστε και προσδοκούμε διακαώς, κατά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη βδομάδα, ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης στο λογικό και δίκαιο αίτημα της Ιεράς Συνόδου, που απηχεί τις προσδοκίες όλων των πιστών.

No comments:

Post a Comment