Saturday, December 19, 2020

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ «Ε.Σ.Ε.»


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟ «Ε.Σ.Ε.» 


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Στο διήμερο Συνέδριο του “Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκκλησιών”, δηλαδή του εν Ευρώπη παραρτήματος του κακόδοξου “Π.Σ.Ε.”, συμμετείχε διαδικτυακώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. 


Από την ομιλία του Σεβασμιώτατου αλιεύσαμε πλείστα όσα οικουμενιστικά “μαργαριτάρια”.


Από τα πολλά μαργαριτάρια του Σεβασμιώτατουυ σχολιάζουμε μόνο τρία: 

Το πρώτο αναφέρει ότι “ο διάλογος δεν διαχωρίζει αλλά ενώνει”. 


Δηλαδή, Σεβασμιώτατε, τόσα χρόνια που διαλέγεστε με τους πάσης φύσεως Προτεστάντες στο “Π.Σ.Ε.” καταφέρατε να τους ενώσετε με την Εκκλησία; Πώς και δεν μαθεύτηκε; 


Εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια συζητάτε “αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν”. 


Με άλλα λόγια ο καθένας διατηρεί τα δικά του πιστεύω, και δεν προσπαθούμε να τους μεταστρέψουμε τους αιρετικούς στην Ορθοδοξία.!!! 


Οι κολοσσιαίες διαφορές της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους αιρετικούς κρύβονται επιμελώς κάτω από το χαλί και εσείς περνάτε ωραία τρώγοντας και πίνοντας συναυλιζόμενοι σε χλιδάτα ξενοδοχεία πολλών αστέρων!

Δεύτερο σημείο: “Οι Χριστιανοί όλων των ομολογιών οφείλουν να συναντώνται εν αγάπη…”. Αθηναγόρεια θεολογία, υπερτέρα της ρήσεως του Αποστόλου Παύλου που αναφέρει ότι “αγαπώμεν εν αληθεία”. Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας Σπύρου τα ξέρει καλύτερα από τον Απόστολο Παύλο.!!! Τι μας χρειάζεται η αλήθεια; 


Όσον αφορά δε τον όρο “Ομολογίες” τι φω και τι λαλήσω;! Η λέξη αίρεση καταργήθηκε! Τελεία και παύλα!

Και ένα τρίτο από τα πολλά “μαργαριτάρια” που ανέφερε ο Σεβασμιώτατος: “όλοι οι Χριστιανοί έχουν προσκληθεί με το βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος να συμπροσεύχονται…” 


Ώστε αυτό που απαγορεύουν αυστηρά οι Άγιοι Πατέρες που θέσπισαν τους Ιερούς Κανόνες, δηλ. την συμπροσευχή με αιρετικούς, το μετατρέψατε οβιδιακώς από απαγόρευση σε διαταγή;!!! 


Αντί να εγκαταλείψετε αμελλητί μαζί με τους λοιπούς Ορθόδοξους το διαβόητο “Π.Σ.Ε.”, προσπαθείτε καθημερινά -και εν μέσω πανδημίας- να κουβαλάτε νερό στο μύλο του λεγόμενου “λαϊκού οικουμενισμού.”!!! 


Ευχών πολλών χρεία.

No comments:

Post a Comment