Tuesday, December 15, 2020

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ


 Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

=====


«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στο εθνικό σύστημα Υγείας στην Σουηδία καθώς ο κορωνοϊός επελαύνει και προκαλεί αφόρητη πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ειδικά στην πρωτεύουσα, την Στοκχόλμη, οι γιατροί εκπέμπουν SOS.


Η Σουηδία, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής αρκετές φορές κατά την διάρκεια της πανδημίας λόγω της άρνησής της να υιοθετήσει αυστηρά μέτρα περιορισμού, κατέληξε να έχει αυξημένο αριθμό νεκρών συγκριτικά με τον πληθυσμό της και μετά από 8 μήνες, η ανοσία της αγέλης φαίνεται να μην έχει αποδώσει.


Συγκεκριμένα, οι νεκροί στην Σκανδιναβική χώρα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν ξεπεράσει τους 7.300 πολίτες με την Στοκχόλμη να έχει δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα. Στην πρωτεύουσα και τα περίχωρα, η πανδημία έχει χτυπήσει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού με 2.836 νεκρούς. Προβλήματα, ωστόσο αντιμετωπίζει και το σύστημα υγείας της χώρας.


Χαρακτηριστική είναι η έκκληση του επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλμης, Μπιόρν Έρικσον, ο οποίος, σύμφωνα με το Reuters, κάλεσε την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να σταλεί εξειδικευμένο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς οι ΜΕΘ γεμίζουν επικίνδυνα. 


Όπως λέει ο Έρικσον, οι ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ αντιστοιχούν «λίγο πολύ σε όλα τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας που έχουμε συνήθως» και συμπληρώνει πως «έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν». Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το Newsweek, από τα 160 περίπου κρεβάτια, μόλις 7 έχουν απομείνει ελεύθερα.


ΠΗΓΗ: 


protothema.gr

No comments:

Post a Comment