Monday, December 28, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ! Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΥΠΡΟΥ! Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Cyprus Times”:


“Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συζήτηση περί διαδοχής του η οποία ξεκίνησε όταν αυτός είχε ασθενήσει, χαρακτηρίζοντας όσους σκέφτονται έτσι μικρούς.


Ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως δεν είναι δική του επιλογή ποιός θα τον διαδεχθεί. “Θέλω να είναι προσωπικότητα, δεν θέλω να είναι μικρός άνθρωπος. Εκείνοι που μανικώνονται και χτενίζουν τα γένια τους συνήθως δεν γίνονται”.


Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκρυψε το γεγονός ότι σκέφτηκε αρκετές φορές να παραιτηθεί λόγω κατηγοριών και συκοφαντιών από πρόσωπα εντός της Εκκλησίας κάτι που χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο.”


Δυστυχώς Μακαριώτατε Κύπρου. 


Η εκτίμησή σας είναι 100% λανθασμένη. 


Είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει, είτε το αντιλαμβάνεστε, είτε δεν το αντιλαμβάνεστε ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα είναι ο Ιωσηφίτης Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.


Πού βασίζω την εκτίμησή μου;


Σε πολύ προσεκτική παρατήρηση του βίου, της πολιτείας και της διακονίας του για δεκαετίες τώρα.


Πιο αναλυτικά!

Α.) 1.) Ο Πανιερώτατος έχει βάλει -πολύ προτού εκλεγεί Μητροπολίτης Λεμεσού- ως αμετάθετο στόχο να γίνει Αρχιεπίσκοπος και εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, για δεκαετίες τώρα, χωρίς να παρεκκλίνει από τον στόχο του και χωρίς να ιεραρχεί πρώτο οποιοδήποτε άλλο θέμα, ακόμη και αν είναι θέμα πίστεως.


2.) Είναι ικανώτατος. 


Ακούραστος άνθρωπος. 


Μπορεί να οργανώσει, να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει. 


3.) Αδίστακτος στις μεθοδεύσεις του. Δεν έχει κανένα φραγμό.


4.) Έχει οργανώσει, σε παγκύπρια κλίμακα, πολυπληθή επιτελεία που εργάζονται υπέρ της υποψηφιότητας και της αίγλης του. 


Σ’ αυτά συμμετέχουν, με αποφευκτέο πάθος και αποκρουστικό φανατισμό, αξιόλογοι -πολλές φορές- άνθρωποι -όχι σπάνια- σημαντικής οικονομικής επιφάνειας, μεγάλης παιδείας και ψηλής κοινωνικής θέσης. 

5.) Οι οπαδοί του λειτουργούν όπως τα μέλη των κομμουνιστικών κομμάτων. 


Υιοθετούν αμέσως και χωρίς κρατούμενα τις θέσεις που προβάλλει -ή κυρίως υποβάλλει- και επαναλαμβάνουν τα ίδια κλισέ, τα ίδια επιχειρήματα ή μάλλον τα ίδια συνθήματα που τον αποθεώνουν και τον καλύπτουν για όποιο λάθος κάνει και για όποια επιδίωξη στοχεύει.


Ο οπαδισμός στις δόξες του.

6.) Ξέρει να κρύβεται πολύ επιδέξια. Είναι, άλλωστε, λίαν ευφυής και προπαντός πανούργος. Αφήνει άλλους να καθαρίσουν για λογαριασμό του. 


Πρωτοπαλίκαρά του στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας -δεν γνωρίζω τα δεδομένα σε άλλες πόλεις- είναι ο επίσκοπος που ποτέ δεν έπρεπε να χειροτονήσετε και ο λαϊκός επιτελάρχης του που σιτίζεται στα πρυτανεία της Ι. Μ. Κύκκου. 


Όπως -εικάζω- καλώς γνωρίζετε, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έχουν φραγμούς.

7.) Ο πακτωλός της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου -μεταξύ άλλων χορηγών- είναι στην διάθεσή του.


Δηλαδή, συντρέχουν όλες ανεξαίρετα οι προυποθέσεις υπέρ της υποψηφιότητάς του.


Β.) Μακαριώτατε! Ο Μητροπολίτης Λεμεσού θα εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος, όχι μόνο εξαιτίας του χαρακτήρα, των ικανοτήτων και των μεθοδεύσεών του. Θα εκλεγεί -προπαντός- λόγω της ψοφοδεούς αντίστασης που συναντά η υποψηφιότητά του από τους συνεπισκόπους του.

Ορισμένες φορές σχηματίζω, -με βαθύτατη οδύνη- την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου -της υμετέρας Μακαριότητος μη εξαιρουμένης- είναι βαλτοί για να παίξουν το παιγνίδι του.


Είναι κυριολεκτικά απίστευτο πόσο πρόθυμοι αποδεικνύονται να τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του είτε από αφέλεια, είτε από κουτοπονηρία, είτε από κοντόφθαλμη εκτίμηση των πραγμάτων, είτε -ακόμη χειρότερα- από ιδιοτέλεια.

Γι' αυτό, Μακαριώτατε, κατ’ άνθρωπο, η άνοδος του Ιωσηφίτη Λεμεσού Αθανάσιου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο είναι μαθηματικώς εξασφαλισμένη, οποτεδήποτε κενώσει ο Θρόνος. 


Βεβαίως, ο Θεός έχει πάντοτε τα άγνωστα σε μας σχέδιά Του.! 


Ποιος, όμως, γνωρίζει την ανεξιχνίαστη βουλή Του;


Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι, η ανάρρηση του Πανιερώτατου Λεμεσού στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, θα είναι η πιο απτή απόδειξη ότι ο Θεός εγκατέλειψε ολότελα την ιδιαίτερη πατρίδα μας;

Υπάρχει, βεβαίως, και το ενδεχόμενο ο Θεός να διαλύσει τις πλεκτάνες του διαβόλου, αλλά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλοι -προφανώς- να πέσουμε, με ποταμούς δακρύων, στα γόνατα.


Διαφορετικά η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και η Ελληνική Κύπρος, θα πέσουν στα χέρια των Ιωσηφιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται, και για τα εκκλησιαστικά μας πράγματα και για το εθνικό μας θέμα, όπως θα εξηγήσουμε αναλυτικά -συν Θεώ- σε προσεχές άρθρο.

Υ.Γ. Ολοκλήρωσα το παρόν άρθρο, Μακαριώτατε, βασισμένος μόνο στο απόσπασμα της συνέντευξής σας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Cyprus Times". 


Στην συνέχεια, διάβασα, στην εφημερίδα "Πολίτης", ολόκληρη την αποκαλυπτική συνέντευξή σας και τότε βεβαιώθηκα οριστικά ότι όσα αναφέρω στο παρόν άρθρο είναι απολύτως ακριβή. 


Ο Πανιερώτατος Λεμεσού θα είναι οπωσδήποτε ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και μόνο ένα μεγάλο θαύμα μπορεί να αποτρέψει την ανάρρησή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. 


Οι πιθανότητες των Μητροπολιτών Κύκκου, Ταμασού και Μόρφου να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι είναι από απειροελάχιστες έως ανύπαρκτες, επειδή -κατά την λαϊκή ρήση- είναι και οι τρεις του χεριού του Πανιερώτατου Λεμεσού

Η συνέντευξή σας, Μακαριώτατε, έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα σχολιάσουμε -συν Θεώ- προσεχώς, υπό το φως μάλιστα των διαψεύσεων των Μητροπολιτών Κύκκου και Λεμεσού.

No comments:

Post a Comment