Saturday, December 12, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Εκκλησία online:


“Ακόμα πέντε ιερείς από την Καστοριά νοσούν με κορωνοϊό σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό (Antennes 93,6) ο πρωτοσύγκελος Μητρόπολης Καστοριάς, πάτερ Νικόλας Γιαννουσάς.


Δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό νοσοκομείο μαζί με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στα κελιά τους, σε απομόνωση.

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, «ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ, εκτελώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, προσβλήθηκε από τον Covid-19. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική.


Η σκέψη και η προσευχή του αγκαλιάζουν διαρκώς την αγαπημένη του Καστοριά και τον πονεμένο λαό της. Παρακαλούμε το ευσεβές ποίμνιο να συνεχίσει να προσεύχεται για τους ασθενείς του κορονοϊού και να συμπεριλάβει στις θερμές προσευχές και τον ταπεινό ποιμένα της Καστοριάς. Με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και με πνεύμα μετάνοιας και ενότητας, δίνουμε τον κοινό αγώνα κατά της επιδημίας».

Ακατανόητες οι δηλώσεις του Πανοσιολογιώτατου Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, όπως και η Ανακοίνωση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ.


Δηλαδή, τι εννοούν όταν ισχυρίζονται ότι νοσούν από κορωνοιό 5 κληρικοί της Μητροπόλεως, όπως και ο Σεβασμιώτατος;


Απαράδεκτες δηλώσεις.


Δεν πληροφορήθηκαν εκεί στην Καστοριά ότι ο κορωνοιός δεν υπάρχει; 


Ότι είναι fake news;

Ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς μαζί με την Νέα Τάξη, τον διεθνή Σιωνισμό, την Νέα Εποχή, τις “σκοτεινές δυνάμεις”, την Μπίντλεμπεργκ -βεβαίως βεβαίως- και τους προσκόπους κατασκεύασαν το μύθο του κορωνοιού για να μπορέσουν ο Γκέιτς και η συμμορία του να σκοτώσουν 6 τουλάχιστον δισεκατομύρια ανθρώπους; 


Περίεργα πράγματα.! 


Παρακαλούμε τον Σεβασμιώτατο Καστορίας κ. Σεραφείμ και τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως του, όταν εφεξής θέλουν να αναφέρονται στον κορωνοιό (με συγχωρείτε στον κοροδοιό ήθελα να πω) να συμβουλεύονται τους ειδικούς.

Εν προκειμένω μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με χαρτόσημο των 100 ευρώ και να ζητούν καθοδήγηση από


1.) το Πανδιδακτήριο της Μαγναύρας των Εξαρχείων, 


2.) τον θεωρητικό της ανοσίας εντός του ναού εκεί στα Γιαννιτσά, 


3.) το Διευθυντήριο της Θεσσαλονίκης,


4.) τα καλά παιδιά της Κόνιτσας που θέλουν να κάνουν κόμμα που θα οδηγήσει στην ανασύσταση της Ρωμανίας, 


5.) τους Ουκρανομάχους των Πατρών που εξειδικεύονται στην μασκολογία.


Τα έγκυρα αυτά ακαδημαϊκά ιατρικά Ιδρύματα μας διαβεβαιώνουν -και εμείς φυσικά τα πιστεύουμε- ότι πρόκειται για κοροδοιό.


Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να τηρούμε κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ΜΕΘ, βέβαια, των νοσοκομείων γέμισαν με διασωληνωμένους. 


Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι -πολλές φορές σε νεαρώτατη ηλικία και χωρίς υποκείμενα νοσήματα- νοσούν σοβαρά και αρκετοί χάνουν την ζωή τους και αφήνουν πίσω τους χήρες και ανήλικα ορφανά. 


Δεκάδες επίσκοποι της Εκκλησίας -μεταξύ των οποίων ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος- έχασαν την ζωή τους ή νόσησαν σοβαρά -μεταξύ των οποίων οι Αρχιεπίσκοποι Ελλάδος και Αλβανίας- από τον κοροδοιό.


Έξι μοναστήρια στον Άθωνα γέμισαν με κοροδοιό και το Άγιο Όρος τέθηκε σε καραντίνα. 

Οι πατέρες της Κεχαριτωμένης βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και χάσαμε τον π. Πατάπιο.


Εσείς, όμως, Σεβασμιώτατε και Άγιε Πρωτοσύγκελε Καστορίας, να μην έχετε απολύτως καμμία έγνοια. 


Δεν πρόκειται καν για πανδημία. 


Μία απλή ακίνδυνη γριπούλα είναι, ρε αδελφέ, που είναι λιγότερο επικίνδυνη και λιγότερο θανατηφόρα από την γρίπη που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.


Γι’ αυτό να ενθαρρύνετε τον κόσμο να μη παίρνει καθόλου προφυλακτικά μέτρα.


“Ου φονεύσεις” δεν λέγει η πρώτη εντολή του δεκαλόγου;


Επομένως, Σεβασμιώτατε και Πανοσιολογιώτατε Πρωτοσύγκελε Καστορίας γιατί παραπληροφορείτε τον κόσμο; 


Φοβούμαι ότι, αν συνεχίσετε να εκδίδετε Ανακοινώσεις στις οποίες θα αναφέρετε ότι κληρικοί νοσούν από τον κοροδοιό θα επέμβει ο εισαγγελέας.!!!


Και για να αφήσουμε τα αστεία.


Ας δούμε με ποιο τρόπο οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου θα κάνουν διευθετήσεις ώστε οι πιστοί να μπορούν να εκκλησιάζονται και να κοινωνούν τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο και ας αφήσουμε κατά μέρος τις συνωμοσιολογίες, τις λοιμωξιολογίες και τις φαιδρότητες που προκαλούν την νοημοσύνη κάθε εχέφρονα ανθρώπου.


Οι Ιερές Σύνοδοι Κύπρου, Ελλάδας και Κρήτης συνέρχονται την Τρίτη και ελπίζουμε ότι θα προτείνουν μέτρα στην κυβέρνηση που θα διασφαλίσουν την δυνατότητα των πιστών να ζήσουν ως πιστοί χριστιανοί τις μεγάλες μέρες των Χριστουγέννων, με ανοιχτούς τους ναούς.

No comments:

Post a Comment