Tuesday, December 15, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ


 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===== 


Οι φαιδροί -και προπαντός επικίνδυνοι- συνωμοσιολόγοι, μας είχαν ταράξει τον τελευταίο χρόνο για την δήθεν επιτυχία του μοντέλου της ανοσίας της αγέλης στην Σουηδία, στις ΗΠΑ και στην Μ. Βρεττανία και μας πρόβαλλαν αυτό το μοντέλο ως πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 


Κάκιζαν, μάλιστα, με ιταμότητα, τις δύο κυβερνήσεις, επειδή δεν ακολούθησαν το δήθεν σωστό υγειονομικό μοντέλο, που είχε ως αποτέλεσμα -κατά την εκτίμησή τους-, να καταστραφεί η οικονομία της πατρίδας μας.

Έλα, όμως, που ο καιρός έχει γυρίσματα!


1.) Στην Μ. Βρεττανία ο πρωθυπουργός, που υιοθέτησε το μοντέλο της ανοσίας της αγέλης, κατέληξε στην εντατική με κορωνοιό, ενώ η χώρα του πλήρωσε με εκατόμβη θυμάτων το μοντέλο της ανοσίας της αγέλης.


2.) Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τραμπ κόλλησε τον ιό και κατέληξε στην εντατική του νοσοκομείου. 


Το πιο σημαντικό, για τον ίδιο, είναι ότι έχασε τις εκλογές, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της πανδημίας, ενώ, αν είχε αντιμετωπίσει με υγειονομικά μέτρα την πανδημία, δεν θα έχανε -σε καμμία περίπτωση- τις εκλογές.


Και πώς να μη τις χάσει όταν πεθαίνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι από τον φονικό ιό;


3.) Προπαντός, όμως, οι συνωμοσιολόγοι πρόβαλλαν το μοντέλο της ανοσίας της αγέλης, που εφαρμόστηκε στην Σουηδία, επειδή η αποτυχία του μοντέλου στις ΗΠΑ και στην Μ. Βρεττανια φάνηκε από νωρίς.


Τώρα, όμως, μαθαίνουμε ότι η Σουηδία, πλήρωσε με εκατόμβη νεκρών την υιοθέτηση του μοντέλου της ανοσίας της αγέλης και το σύστημα υγείας της χώρας είναι ένα βήμα πριν την τελική του κατάρρευση.


Και ποιος πλήρωσε την νύμφη;


Οι απλοί άνθρωποι -φυσικά- που διασωληνώνονται στις εντατικές ή χάνουν την ζωή τους.

No comments:

Post a Comment