Sunday, December 27, 2020

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ



 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====


Κατά τη Θ. Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Άγιο Νικόλαο του Χαμζάουι στο Κάιρο της Αιγύπτου, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος. 


Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν και εκπρόσωπος της ανώτατης αρχής των Μωαμεθανών της χώρας από το πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ !!!


O Μακαριώτατος επαίνεσε τον ιμάμη, διότι άφησε τη μωαμεθανική προσευχή της Παρασκευής για να παρευρεθεί στην Θ. Λειτουργία. 

Δεν θα συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό του Μακαριώτατου για τη … θυσία στην οποία υποβλήθηκε ο ανωτέρω ιμάμης. 


Το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι άλλο: Επιτρέπεται να παρίστανται αλλόθρησκοι κατά την τέλεση του μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας; 


Η απάντηση είναι κάθετα αρνητική. 


Ως γνωστόν, ούτε οι κατηχούμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να είναι παρόντες, αλλά υποχρεούνται να αποχωρήσουν πριν αρχίσει η λειτουργία των πιστών μετά το τριπλό πρόσταγμα: -“Οι κατηχούμενοι προέλθετε, όσοι κατηχούμενοι προέλθετε. Μη τις των κατηχούμενων.” 


Αν μη βαπτισθέντες κατηχούμενοι (που πιστεύουν σωστά στο Χριστό) δεν δικαιούνται να είναι παρόντες στην Θ. Λειτουργία, πολλώ μάλλον οι αιρετικοί. 


Όσο για τους αλλόθρησκους Μωαμεθανούς κτλ. δεν υπάρχει καν περιθώριο συζήτησης αν είναι αποδεκτό να παρίστανται στην Θεία Λειτουργία. 

Θυμηθείτε μόνο την κατηγορία που προσήψαν (ψευδώς) οι Ιουδαίοι κατά του Απ. Παύλου και ζητούσαν το θάνατό του, διότι επέτρεψε σε εθνικούς να μπουν στην αυλή του Ναού (Πραξ. κα΄29). Άρα κατά την Παλαιά Διαθήκη ο συγχρωτισμός μετά των αλλοδόξων και αλλοθρήσκων και ο συγκρητισμός ήταν πράγματα αδιανόητα. Οι συγκρητιστικές εμμονές των σύγχρονων Οικουμενιστών δεν ακυρώνουν επ’ ουδενί το νόμο του Θεού. 


Ούτε το Κοράνι (που αρνιέται μετά βδελυγμίας τη θεότητα του Χριστού) μπορεί να θεωρηθεί σαν ιερό από όσους πιστεύουν στον Χριστό.

No comments:

Post a Comment