Friday, December 18, 2020

ΦΑΙΗΣ,ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!!


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!!

Της Φαίης

=====


Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο είπε ο Χριστός να ερευνάμε τας Γραφάς. Ούτως ή άλλως, θα πρέπει να διαγράφουμε όσα διαστρέφει με τα λόγια του και τις πράξεις του ο τοπικός μας Επίσκοπος, επειδή είναι εκτεθειμένος σε πολλές πιέσεις. Θα πρέπει να μάθουμε να πράττουμε και τα αντίθετα από αυτά που πιστεύουμε εάν αυτό κάνει ο τοπικός μας Επίσκοπος. 


Δεν ξέρω που τα λέει αυτά τα Λεμεσοβέζικα στην Αγία Γραφή, αλλά τα λέει ο Λεμεσού Αθανάσιος! 


Εν ολίγοις, τον Επίσκοπό μας και τα μάτια μας! Στην κόλαση εκείνος; Στην κόλαση κι εμείς! Ο Λεμεσού μας λέει ότι στο τέλος θα πει ο Χριστός: “Θα τους την χαρίσω τεΛεμεσίδικα διότι αν και με πρόδωσαν το έκαναν για να μην κάνουν χαλάστρα στον Επίσκοπό τους”!

Και οι Πρεσβύτεροι έχουν ευθύνη και οι Ιερείς έχουν ευθύνη, λιγότερη, και όσο πάει πιο κάτω η ευθύνη μηδενίζεται. Οι λαϊκοί πλησιάζουν τον κόσμο των αμοιβάδων. Καλό θα είναι να μην σκέφτονται καν. Lemesou speaking.


Και οι Άγιοι που είπαν ότι οι πιστοί θα κάνουν χιλιόμετρα να βρουν Ιερέα και να λειτουργηθούν, λάθος έκαναν. Δεν ρώτησαν τον Λεμεσού Αθανάσιο να τους πει ότι εάν γίνουν αναίσθητοι και ασυνείδητοι θα τα έχουν όλα στην πόρτα τους.


ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ στον Λεμεσού Αθανάσιο, να ακούμε αυτές τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ την ώρα που τα πάντα καταρρέουν γύρω μας, την ώρα που διψάμε να ακούσουμε έναν καθαρό λόγο που θα μας στηρίξει στην πίστη των Πατέρων.


Αντί να παροτρύνει τους πιστούς να στηρίζουν τους ομολογητές Επισκόπους, συμβουλεύει να στηρίζουν τους προδότες “για να μην κάνει η κρατική εξουσία κακό στην Εκκλησία”!

Ας μας απαντήσει ο Λεμεσού. Ο Άγιος Παΐσιος θα εκκλησιαζόταν και θα κοινωνούσε σε ναό που χρησιμοποιούνται κουταλάκια;


Ας μας απαντήσει ο Λεμεσού που στηρίζει και προωθεί συστηματικά τον παπικό επισκοποκεντρισμό όταν ειδικά διακυβεύεται η Πίστη. 


Πόσες αλήθειες έχει η Εκκλησία; Μήπως να καταργήσουμε τους Αγίους για να μην σκανδαλίζονται από τους Επισκόπους τους οι πιστοί;


Ας μας απαντήσει ο Λεμεσού. Τι πάει να πει «κάνουν εκεί μία προσπάθεια να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την κρατική εξουσία»; 

Αν ο ξεπεσμός θέλει προσπάθεια, η ομολογία Πίστεως και ο διωγμός τι θέλει; Και μας λέει εδώ ο Λεμεσού ότι κάνουν αυτήν την προσπάθεια να μην έλθουν σε αντιπαράθεση με την κρατική εξουσία διότι “προφανώς εάν βρει μιαν αιτία (η εξουσία) μπορεί να κάμει κακό στην Εκκλησία”. 


Και τί είναι αυτό που κάνουν τελικώς; Ποιά είναι αυτή η περιβόητη «προσπάθεια» που κάνουν; Μα πάνε και κάνουν αυτοί πρώτοι κακό στην Εκκλησία και μας το παρουσιάζουν ως «προσπάθεια» να μην επιτρέψουν στην κρατική εξουσία να κάνει εκείνη κακό στην Εκκλησία. Το δικό τους το κακό θα πρέπει δηλαδή εμείς να το δούμε ως «αναγκαίο κακό» ή καθόλου κακό, ή σαν κάποιο είδος άμυνας.

Όχι, δεν είναι δογματικό το θέμα, δεν είναι ολιγοπιστία, δεν είναι προδοσία της θυσίας του Ιησού Χριστού, είναι άλλη μία «οικονομία» η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με πολλά κουταλάκια για να μην μολυνθούν οι πιστοί από τον ιό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Όχι. Δεν είπε ο Ιησούς Χριστός να Τον ομολογήσουμε ενώπιον των ανθρώπων για να μας ομολογήσει και Εκείνος ενώπιον του Πατρός Του. Να Τον προδώσουμε είπε για να «οικονομήσουμε» τους Επισκόπους μας!!


Αυτές είναι οι Λεμεσοβέζικες εξυπνάδες που καλούμαστε να χωνέψουμε.


ΠΗΓΗ:


Ιστολόγιο “Τας θύρας! τας θύρας”

No comments:

Post a Comment