Tuesday, December 29, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΝΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ



 Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΝΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Με συναισθήματα βαθύτατης θλίψης, το ποίμνιο της ανά την Οικουμένη Εκκλησίας, πληροφορήθηκε σήμερα, ότι ο Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ έχασε την μάχη με τον φονικό κορωνοιό σε ηλικία μόλις 61 ετών.


Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού.

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου και διασωληνώθηκε.


Κατά γενική ομολογία, ο μακαριστός Ιεράρχης ήταν ένας από τους πιο πνευματικούς επισκόπους, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και της Ορθοδοξίας εν γένει.


Ουσιαστικά σεμνός και ταπεινός, ευγενής και ανιδιοτελής, ακατηγόρητος, αδιάβλητος και αφιλάργυρος, με αξιόλογη Πατερική παιδεία.

Χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1996.


Με μέριμνά του, αναδείχθηκαν και αγιοκατατάχθηκαν πολλοί τοπικοί άγιοι της Μητροπόλεως Καστορίας.


Η Μητρόπολη Καστορίας, επί αρχιερατείας του, ανέπτυξε λίαν αξιόλογη φιλανθρωπική και πνευματική δράση.


Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτά θα ακούμε καθημερινά τον προσεχή καιρό. 


Λαμπροί κληρικοί -όλων των βαθμών της ιερωσύνης-, μοναχοί και μοναχές και λαϊκοί θα διασωληνώνονται στις ΜΕΘ ή το ακόμη πιο τραγικό, θα χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του φονικού κορωνοιού.

Το ερώτημα είναι, αν όλο αυτό θανατικό που έχει πέσει στην ανθρωπότητα, είναι ικανό να θέσει τέρμα στην υστερία των αρρωστημένων “λοιμωξιολόγων”, οι οποίοι εξακολουθούν να μιλούν για κοροδοιό και απλή γριπούλα.


Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό.


Καταρχήν διότι πολλοί από τους συνωμοσιολόγους είναι παρανοϊκά άτομα. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς, εξόφθαλμα σοβαρά παρανοικά άτομα. Οπότε; Πώς μπορούν να συνειδητοποιήσουν την σκληρή πραγματικότητα;

Τον σκεπτικισμό μου κατά πόσο μπορούν να σωφρονιστούν οι συνωμοσιολόγοι αύξησε κατακόρυφα η ανάγνωση σημερινού άρθρου της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά τι συνέβηκε πριν 120 χρόνια όταν εφευρέθηκε το εμβόλιο της ευλογιάς. 


Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά της υστερικής συμπεριφοράς των συνωμοσιολόγων πριν 120 χρόνια, η οποία δεν διαφέρει ποσώς από την αντίδραση των συνωμοσιολόγων της δικής μας εποχής. 


Τα ίδια επιχειρήματα που ακούμε τώρα, ακούγονταν και τότε. Ήτοι δεν δοκιμάστηκε αρκετά το εμβόλιο, θα έχει σοβαρές και απρόβλεπτες παρενέργειες, είναι κατασκεύασμα των κυβερνήσεων για ύποπτους λόγους, προωθήθηκε στην αγορά επειδή θέλουν να αισχροκερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες σε βάρος της υγείας και της ζωής των ανθρώπων κτλ.

Τελικά, όμως, τι έγινε; 


Το εμβόλιο της ευλογιάς ήταν 100% πετυχημένο, ώστε κατόρθωσε να εξαλείψει, από προσώπου της γης, την φοβερή αυτή αρρώστια, που θέριζε για μακρό χρονικό διάστημα εκατομμύρια ανθρώπους.


Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια του κορωνοιού θα είναι κατ’ ανάγκην εξίσου αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλούμαστε να αποφασίσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα στηριζόμενοι σε ανεύθυνα και πολλές φορές παρανοϊκά άτομα, που είναι ιδιαζόντως επιρρεπή στις συνωμοσιολογίες.

No comments:

Post a Comment