Sunday, December 20, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΑΣΤΕΙΕΣ KAI ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΠΟΡΙΣΜΠΟΛ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΠΟΡΙΣΜΠΟΛ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Romfea.gr:

Ο Ουκρανός Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος ανέφερε ότι η άφιξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία δεν θα φέρει ειρήνη και ηρεμία, επειδή φέρει προσωπική ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει στην Ορθοδοξία τα τελευταία χρόνια.

Οι ξυλοδαρμοί των κληρικών μας, και των πιστών μας, φέρουν την προσωπική ευθύνη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος παραχώρησε τόμο Αυτοκεφαλίας σε σχισματικούς.

Επομένως, εάν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλει να έρθει στην Ουκρανία για να ζητήσει συγγνώμη από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, από τους ιερείς μας και τους πιστούς μας, τότε καλωσορίζουμε μια τέτοια επίσκεψη.

Υποθέτω όμως ότι θέλει να έρθει εδώ θριαμβευτικά. Αυτός ο θρίαμβος όμως είναι ψεύτικος. Έφερε μόνο διχόνοια και διαχωρισμό στη ζωή της ουκρανικής κοινωνίας. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θεωρεί ότι μια τέτοια επίσκεψη είναι ανώφελη”.

Με κάτι τέτοιες εξυπνάδες, Σεβασμιώτατε Μπορισμπόλ, ουδέποτε θα κοπάσει η εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία.

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας” (δηλαδή η Αυτόνομη υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο Εκκλησία της Ουκρανίας, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας), είπε ο Σεβ. Μπορισμπόλ, “θεωρεί ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία είναι ανώφελη.”

Για ποιο ακριβώς λόγο, Σεβασμιώτατε, θεωρείτε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενδιαφέρεται αν η υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο Εκκλησία θεωρεί την επίσκεψή του στην Ουκρανία ανώφελη;

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μακαριώτατο Κιέβου Επιφάνιο κατόπιν προσκλήσεως της κυβέρνησης της πατρίδας σας.

Τι θεωρεί και τι δεν θεωρεί ωφέλιμο η υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο Αυτόνομη Εκκλησία, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, προφανώς είναι παγερά αδιάφορο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Και ως να μην έφτανε αυτό, Σεβ. Μπορισμπόλ, προσθέσατε το αμίμητο ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι “ευπρόσδεκτος, αν θα έλθει για να ζητήσει συγγνώμη, επειδή εκχώρησε Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία”.!!!

Άραγε, αυτές οι εξυπνάδες, Σεβασμιώτατε, βοηθούν σε κάτι;

Σε κάθε περίπτωση μην έχετε καμμιά αμφιβολία.

Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έλθει στην Ουκρανία, στις αποσκευές του θα έχει μαξιλαράκι από πούπουλα, για να γονατίσει μπροστά σας και να σας ζητήσει συγγνώμη.!!!

Και για να αφήσουμε τα όντως αστεία αυτά πράγματα Σεβασμιώτατε.


Είναι η ώρα ή μάλλον πέρασε από καιρού, να αντιληφθούμε όλοι, ότι, μετά την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία και την αναγνώρισή της ήδη από τρεις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, δημιουργήθηκε μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να ακυρωθεί.


Αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι να μεταμορφωθεί ώστε να στεγάσει υπό την σκέπη της όλους τους Ορθόδοξους Ουκρανούς.

Το ερώτημα είναι απλό Σεβασμιώτατε Μπορισμπόλ: 

Ενδιαφέρεστε να αποκαταστήσετε την ενότητα της Εκκλησίας της πατρίδας σας;

Ναι ή όχι;!

Αν ναι, τότε ενεργείστε ανάλογα. 

Κινηθείτε διαλλακτικά και ενωτικά και βρέστε τα με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Αν όχι, συνεχίστε τον καταγγελτικό και αφοριστικό λόγο προς κάθε κατεύθυνση, με την ψευδαίσθηση ότι δήθεν το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ανακαλέσει την Αυτοκεφαλία, που εκχώρησε στην Ουκρανία. 

Και μην αμφιβάλλετε! Ο Παναγιώτατος θα έρθει στην πατρίδα σας -και μάλιστα προσκεκλημένος της κυβέρνησης και του Μακαριώτατου Κιέβου κ. Επιφανίου- για να σας ζητήσει συγγνώμη για την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Σοβαρότητος χρεία Σεβασμιώτατε!

No comments:

Post a Comment