Saturday, December 26, 2020

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


 ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Παραθέσαμε, στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, εκτενές ρεπορτάζ για την διαδοχή του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, o οποίος κοιμήθηκε πρόσφατα επειδή προσεβλήθη από κορωνοιό, που του μετέδωσε στενός συνεργάτης του.


Το ρεπορτάζ παραθέτει ονόματα και άλλες πληροφορίες που αφορούν τους δελφίνους του Πατριαρχικού Θρόνου Σερβίας.

1.) Ο αρχιοικουμενιστής Ρωσσόφιλος Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος (Μπούλοβιτς) -η ισχυρότερη υποψηφιότητα- παρουσιάζεται ως …συντηρητικός Ιεράρχης παρόλον ότι ανήκε στην ομαδούλα του Ζηζιούλα, η οποία πρωτοστατούσε σε κάθε είδους οικουμενιστική ασχημία και η οποία συνέταξε το κακόδοξο κείμενο της Ραβέννας της κοινής επιτροπής Ορθόδοξων και Παπικών.!!!


Ο ίδιος Μητροπολίτης αρνήθηκε να υπογράψει το κακόφημο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης, όχι επειδή αναγνώρισε τους αιρετικούς ως Εκκλησίες, αλλά επειδή προσδίδει εκκλησιαστικότητα στους Προτεστάντες και όχι μόνο στους Παπικούς!!! Τέτοια ορθόδοξη ευαισθησία πια.!!!!

Άλλωστε, ο εν λόγω Ιεράρχης, έχει τόσο αλλοτριωμένη συνείδηση ορθοδόξως, ώστε μετέβη στο Βατικανό για να του δώσει δακτυλίδι επισκόπου ο Πάπας, όπως και ο μακαριστός Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος (Ράντοβιτς) δυστυχώς!


2.) Άλλος δελφίνος του Πατριαρχικού Θρόνου της Σερβίας είναι ο Οικουμενιστής Ρωσσόφιλος Μητροπολίτης Λουμπλιάνας Πορφύριος, πνευματικό ανάστημα του Σεβ. Μπάτσκας Ειρηναίου.


Ο Σεβ. Λουμπλιάνας Πορφύριος αρνήθηκε, επίσης, να υπογράψει το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης για τον ίδιο λόγο που αρνήθηκε και ο Γέροντάς του Μπάτσκας Ειρηναίος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σεβ. Λουμπλιάνας Πορφύριος, λίγο μετά την Σύνοδο της Κρήτης, μετέβη στην Διαθρησκειακή συμπροσευχή στην Ασσίζη, που συνεκάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου, όχι μόνον συμμετείχε ενεργώς στην συμπροσευχή, αλλά και ένοιωσε την ανάγκη να ασπαστεί την χαριτόβρυτο δεξιά του Πάπα.!!!


Τέτοιο ορθόδοξο φρόνημα και τόσο συντηρητικός Ιεράρχης πια.!!! 

Ο Σεβασμιώτατος κουβαλά τα οικουμενιστικά μυαλά του Γέροντά του Σεβ. Μπάτσκας Ειρηναίου, που ανάβει μενόρες, συμπροσεύχεται και πραγματοποιεί κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους Παπικούς κτλ.


3.) Άλλος δελφίνος του Πατριαρχικού Θρόνου είναι ο φιλοπατριαρχικός επίσκοπος Ιγνάτιος Βρανιτσέβου (Midić), σπουδαίος μεν Ακαδημαικός θεολόγος, πλην όμως μαθητής του Σεβ. Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα). 


Ο εν λόγω Ιεράρχης υπάρχει ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος της προοδευτικής πτέρυγας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Σερβίας.!!!


Λες και οι Οικουμενιστές Μητροπολίτες Μπάτσκας Ειρηναίος (Μπούλοβιτς) και Λιουμπλιάνας Πορφύριος είναι συντηρητικοί και παραδοσιακοί Ιεράρχες και έτσι χρειάζεται να υποβληθεί υποψηφιότητα, που εκφράζει την προοδευτική πτέρυγα της Ιεραρχίας.!!!


Έλεος πια!

4.) Άλλη -λιγότερο ισχυρή- υποψηφιότητα είναι του Τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου Σερβίας Σεβ. Δαβροβοσνίας Χρυσόστομου.


Ο Σεβασμιώτατος θεωρείται ως μετριοπαθής προοδευτικός και μετριοπαθής Ρωσσόφιλος Ιεράρχης.


Ποιο συμπέρασμα εξάγεται από τα πιο πάνω;


Την Εκκλησία της Σερβίας αναμένουν μαύρες μέρες. Το μέλλον της είναι ζοφερό, αφού ο επόμενός της Προκαθήμενος -εκτός φυσικά και αν ο Θεός κάνει μεγάλο θαύμα- θα είναι

1.) Οικουμενιστής,

2.) Ρωσσόφιλος,

3.) Νεωτεριστής, και

4.) Εθνικιστής - εθνοφυλετιστής.


Αφήνω στην κρίση κάθε εχέφρονα αναγνώστη να εξάγει τα αναγκαία αποκαρδιωτικά συμπεράσματα.

No comments:

Post a Comment