Wednesday, January 27, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,ΑΝΕΛΕΗΤΑ TA ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΝΕΛΕΗΤΑ TA ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Οι πιστοί πληροφορήθηκαν σήμερα ότι κοιμήθηκε εν Κυρίω, από κορωνοιό, ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Παπανικολάου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.


Δυστυχώς! Χάσαμε ακόμη ένα Ιερομόναχο εξαιτίας της πανδημίας.

Με βαθύτατη θλίψη μαθαίνουμε  επίσης, ότι ο θάνατος του Ηγουμένου του Ιερού Κοινοβίου του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη Πενταλόφου Γουμενίσσης προήλθε από κορωνοιό. Ήταν διασωληνωμένος από τα Χριστούγεννα και τελικά υπέκυψε στο μοιραίο.


Παρόλα αυτά πολλοί εξακολουθούν να μη θέλουν να βάλουν μυαλό. 

Ενώ καθημερινά μετρούμε διασωληνωμένους και νεκρούς, εξακολουθούν να υπάρχουν φαιδροί και προπαντός επικίνδυνοι “λοιμωξιολόγοι” - συνωμοσιολόγοι, οι οποίοι μιλούν για "κοροδοιό" και υποβαθμίζουν τον κίνδυνο από την πανδημία και καλλιεργούν ένα κλίμα εγκληματικής ανευθυνότητας που οδηγεί πολλούς συνανθρώπους μας στις ΜΕΘ, στην διασωλήνωση ή ακόμη και στον θάνατο.

Με πολλή θλίψη, επίσης, μαθαίνουμε ότι δεν είναι μόνο ο μεταστάς Ηγούμενος Χρυσόστομος, που προσβλήθηκε από κορωνοιό, αλλά ακόμη 15 πατέρες της Μονής. 


Προσευχόμαστε, εκτενώς προς τον Κύριο, από τα βάθη της ψυχής μας, ο Χριστός μας να τους θεραπεύσει σύντομα και να άρει τον πειρασμό της πανδημίας από την συνοδεία τους.

Ως γνωστό, το κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου είναι ένα πολύ πνευματικό μοναστήρι -από τα καλύτερα ανδρώα κοινόβια της Ελλάδας- με αγωνιστές και Ομολογητές της πίστης μας πατέρες.


Δυστυχώς, ενώ συμβαίνουν συνεχώς αυτά τα τραγικά φαινόμενα, ενώ καθημερινά μετρούμε απώλειες από τον κορωνοιό, εξακολουθούν να υπάρχουν ανεύθυνα πρόσωπα, τα οποία παραπλανούν τον κόσμο και τον οδηγούν σε μεγάλες περιπέτειες με την υγεία τους ή και στον θάνατο.

Ακόμη χειρότερα υπάρχουν και άνθρωποι της Εκκλησίας, οι οποίοι δεν διστάζουν να διασπείρουν την αίρεση ότι δήθεν εντός του ναού δεν λειτουργούν οι φυσικοί νόμοι. 


Γι’ αυτό παραπλανούν τον κόσμο ότι δήθεν στον ναό δεν υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν από τον φονικό ιό.!!!


Διερωτώμαι: Σκέφτηκαν ποτέ την ευθύνη τους έναντι του Θεού για την εγκληματικά ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη στάση τους;

1 comment:

  1. Ευτυχώς κ. Τελεβάντο , που ο Χριστός ενηνθρώπισε σε μία χρονική στιγμή , που δεν υπήρχε επι της γής επιδημία ! Διότι ούτω θα εματαιούτο το σχέδιο της Θείας Οικονομίας ! Δεν θα μπορούσε κανείς νά τον προσεγγίσει , δεν θα μπορούσε νά τον αγγίξει η αιμορροούσα , δεν θα μπορούσε νά φτιάξει με το σάλιο του λάσπη και νά επιχρίσει τα μάτια του τυφλού, ακόμα δεν θα μπορούσε ο ευσχήμων βουλευτής νά ενταφιάσει το σώμα του κ.ο.κ.

    Αγιαζόμαστε δια των αισθήσεων , πνευματικών τε και υλικών . Αισθήσεων φώτισον απλή πεντάδα . Το υλικό σώμα δεν εξαιρείται απο τον αγιασμό . Ο άνθρωπος και εν γένει η εκκλησία είναι πνευματική και υλική . Το αντίθετο θα ήταν μανιχαισμός ή όπως αλλιώς θα λεγόταν ο αποκλεισμός της ύλης και των αισθήσεων απο τον αγιασμό , εσείς τα ξέρετε καλύτερα .

    Δημιουργεί αποστροφή στον πιστό άνθρωπο η απαγόρευση της προσκύνησης του Ιερού Ευαγγελίου , του Τιμίου Σταυρού , των Ιερών λειψάνων , των αγίων εικόνων .

    Τότε γιατί πεθαίνουν και κληρικοί ! Μα γιατί οι σύγχρονοι άγιοι , ο άγιος Πορφύριος , ο άγιος Παίσιος πέθαναν απο καρκίνο ενώ θεράπευαν τον καρκίνο άλλων . Δεν είμαστε τα χαιδεμένα παιδιά του Θεού . Δεν πάμε στην εκκλησία για νά μήν πεθάνουμε , αλλά για νά πεθάνουμε σωστά . Δεν ξέρω οι κληρικοί που αναφέρετε άν τηρούσαν τα μέτρα ή τα περιφρονούσαν . Πολλοί απο αυτούς που πέθαναν τηρούσαν τα μέτρα και όμως πέθαναν .

    Άν τα πράγματα είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται , γιατί δεν μας αφήνουν νά καθήσουμε έξω απο τους ναούς ? Γιατί ο πολύς Πειραιώς δεν μπόρεσε νά βολέψει τξν κατάσταση ? Γιατί δεν κάνει Θείες Λειτουργίες σε κάποιο στάδιο ?

    Αποδειχθήκαμε πολύ λίγοι νά διαχειριστούμε τον πειρασμό .

    Υ.Γ. Προτείνω νά αφήσετε το θέμα του κορονοιού και νά πιάσετε την παλιά σας τέχνη κόσκινο . Εν όψει γεγονότων ντόμινο απο τον κορονοιό ακόμα και πολιτειακών έχουν νά δούν πολλά τα ματάκια μας . Ο γνωστός γέροντας έχει αναλάβει δράση . Οι χαρακτήρες των ανθρώπων δεν αλλάζουν !

    ReplyDelete