Monday, January 18, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΧΑΡΚΙΑΝΑΚΙ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΧΑΡΚΙΑΝΑΚΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Εξάψαλμος”:


“Με την Ανοιχτή αυτή Επιστολή μας αποδοκιμάζουμε ως υποκριτική την δήθεν «τιμητική» κινηματογραφική παραγωγή, που αποδεικνύεται στην ουσία υποτιμητική και υπονομευτική για την υστεροφημία τού κατά σάρκα αειμνήστου αδελφού και θείου μας. 


Το ντοκιμαντέρ που παρέδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, υπό τον -ελάχιστα θρησκευτικής χροιάς- τίτλο «Οπάλιο Πολύχρωμο» (ποιητικός χαρακτηρισμός του ίδιου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου για την Αυστραλία και όχι, βέβαια, για τον εαυτό Του!), όχι μόνο δεν τιμά και δεν αναδεικνύει το έργο και την ανεκτίμητη προσφορά του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού (όπως ήταν ο αρχικός σκοπός παραγωγής του), αλλά μειώνει και προσβάλλει τη μνήμη Του. 


Είναι οφθαλμοφανές ότι εκ των υστέρων «επιστρατεύθηκε» και το αφιέρωμα αυτό για να εξυπηρετήσει τους ιδιοτελείς σκοπούς του κ. Μακαρίου και όχι για να τιμήσει τον Μακαριστό προκάτοχό του, αείμνηστο αδελφό και θείο μας.”


Φυσικό είναι να εκφράζονται με αυτή την ιταμότητα οι συγγενείς του μ. Αυστραλίας Στυλιανού. 


Η προπέτεια -άλλωστε- ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα του κυρού Στυλιανού και από ότι φαίνεται it runs in the family.


Δυστυχώς ο μεγάλος αυτός αιρετικός και Οικουμενιστής Ιεράρχης πέθανε χωρίς να καθαιρεθεί και να αναθεματιστεί, παρόλα όσα απίστευτα έπραξε σε βάρος της πίστης μας.


Οι συγγενείς του ενοχλήθηκαν, επειδή το βίντεο που ετοίμασε ο Σεβ. Αυστραλίας Μακάριος για να τιμήσει την μνήμη του, αδίκησε -κατά την  άποψη τους- τον κυρό Στυλιανό.

Ο Σεβ. Αυστραλίας Μακάριος ευθύνεται καταρχήν επειδή θέλησε να προβάλει το έργο και την προσωπικότητα ενός αρχιοικουμενιστή Ιεράρχη, που καταδυνάστευε για 40 χρόνια τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.


Αν είχαν πραγματική αγάπη και έγνοια προς τον αδελφό και θείο τους οι συγγενείς του κυρού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, αντί να ζητούν να προβληθεί ένας αιρετικός ως ένας μεγάλος Ιεράρχης, θα φρόντιζαν να ανάβουν κεριά, να προσεύχονται  να κάνουν μνημόσυνα, τρισάγια και φιλανθρωπίες για την ψυχή του.

Ο μέγας ένοχος -φυσικά- για όλη αυτή την κατάσταση, δεν είναι άλλος από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 


Δυστυχώς ο Παναγιώτατος εκλέγει και χειροτονεί -κατά συρροήν και συστηματικά- επισκόπους σε υπεροχικούς Θρόνους, κληρικούς του φυράματος του Αυστραλίας κυρού Στυλιανού και του Σεβ. Αυστραλίας κ. Μακάριου, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα απίστευτα παρατράγουδα στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

No comments:

Post a Comment