Saturday, January 16, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ,“ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ



“ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ο “Ορθόδοξος Τύπος” της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου έχει πρωτοσέλιδο κείμενο που επιγράφεται: “Να μην παριστάνουν τους λοιμωξιολόγους.”


Το κείμενο υπογράφεται από τον άγνωστο σε μας κ. Λεωνίδα Αλεξάνδρου.


Ασχέτως του ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου, το σίγουρο είναι ότι εκφράζει απολύτως την γραμμή του καθοδηγητή του “Ορθόδοξου Τύπου”, ο οποίος έχει οδηγήσει στην έσχατη ανυποληψία και στον απόλυτο εξευτελισμό την ιστορική εφημερίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα.


Τι λέγει βασικά το άρθρο; 

Ότι οι επίσκοποι δεν πρέπει να παριστάνουν τους λοιμωξιολόγους, επειδή προφανώς ο προσφιλής των Εξαρχείων πατήρ θεωρεί ότι η λοιμωξιολογία είναι τομέας της αποκλειστικής του αρμοδιότητας. Εντάξει και της γυναίκας του.


Απόλυτη σιωπή, λοιπόν, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες. 


Από τούδε και εξής πρέπει να γνωρίζετε ότι “εξήλθε δόγμα παρά Καίσαρος” Βασιλείου ότι απαγορεύεται να ασχολείστε με λοιμωξιολογικά θέματα.

Εφεξής, άγιοι αρχιερείς, πρέπει να παραπέμπετε στο Πανδιδακτήριο της Μαγναύρας (Παράρτημα Εξαρχείων), τουτέστιν στον σεβαστό των Εξαρχείων Γέροντα π. Βασίλειο Βολουδάκη, τον Μακρακιστή, τα λοιμωξιολογικά θέματα.


Σε κάθε περιπτωση! Είναι ορθή η θέση ότι όσοι δεν έχουν ιατρική παιδεία δεν πρέπει να εκφράζουν απόψεις για τα ιατρικά θέματα που αγνοούν;


Ασφαλέστατα και είναι ορθή.


Τι κρίμα που ο σεβαστός και πολυφίλητος πατήρ των Εξαρχείων, αλλά και ο λοιπός εσμός των συνωμοσιολόγων δεν ακολουθούν την ορθή αυτή πρακτική.!

Ερωτούμε τον συντάκτη του άρθρου και βεβαίως τον προσφιλή των Εξαρχείων Γέροντα:


Πότε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας μίλησαν σαν λοιμωξιολόγοι;


Ποτέ.! Σε καμμία απολύτως περίπτωση.!


Αυτό που επαναλαμβάνουν, σε όλους τους τόνους, είναι ότι τα ιατρικά θέματα δεν είναι της αρμοδιότητάς τους. Αναγνωρίζουν ότι η ιατρική δεν είναι ο τομέας τους και έτσι για τα ιατρικά θέματα εμπιστεύονται τους γιατρούς και μάλιστα τους ειδικούς επιστήμονες της επιτροπής που είναι διαπρεπείς Καθηγητές της Επιδημιολογίας και της λοιμωξιολογίας.

Σε απλά Ελληνικά! Ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες δέχονται τις αποφάσεις των ειδικών γιατρών, σε αντίθεση με τους φαιδρούς και επικίνδυνους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι γίνονται καταγέλαστοι με τις αμπελοθεολογίες και τις αμπελολοιμωξιολογίες τους.


Η χωματερή του σεβαστού παπα-Βολουδάκη, -η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του αντιοικουμενστικού αγώνα- “Ορθόδοξος Τύπος”, εφαρμόζει την τακτική “φωνάζει ο κλέφτης” και προκαλεί -ως εικός- τα τρανταχτά χάχανα κάθε σοβαρού ανθρώπου.

No comments:

Post a Comment