Thursday, January 21, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ,Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΣΟΥΣ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΣΧΙΣΜΑ

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΣΟΥΣ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΣΧΙΣΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


“Νομίζω ότι το κουτί της Πανδώρας, το οποίο άνοιξε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έχει ήδη οδηγήσει σε διάσπαση στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου, ενώ οδηγεί σε ζύμωση και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες”, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σ. Λαβρώφ.


Καταρχήν είναι απορίας άξιο πώς ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας γνωρίζει ποιες διεργασίες γίνονται στην Εκκλησία της Κύπρου και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. 


Η απάντηση φυσικά είναι απλή. 


Αφού η Ρωσσική πολιτική ηγεσία, με τα κατά τόπους ρουβλιοκίνητα ανδρείκελά της, οδηγεί σε διάσπαση τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, που αναγνώρισαν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, φυσικό είναι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας να γνωρίζει αυτά που η Ρωσσική διπλωματία εξύφανε.

Oι Ρωσσόφιλοι Ουκρανομάχοι εν Κύπρω, εν Ελλάδι, εν Σερβία, εν Πολωνία και αλλαχού είναι λαλίστατοι εναντίον των ΗΠΑ, επειδή συνέβαλαν αποφασιστικά για να εκχωρηθεί Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. 


Τώρα, όμως, μετά την απροκάλυπτη κυνική ομολογία του κ. Λαβρώφ, ότι προωθείται Σχίσμα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, που αναγνώρισαν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, οι Ρωσσόφιλοι κατάπιαν κυριολεκτικά την γλώσσα τους.


Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζει ο κ. Σεργκέι Λαβρώφ. 

Επί παραδείγματι. 


Διαδίδεται έντονα η φήμη ότι οι Ρωσσόφιλοι Ιεράρχες της Κύπρου θα προχωρήσουν σε μίνι Σχίσμα -άκου αθεολόγητος αδόκιμος όρος- εξαιτίας της αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας και θα αρνηθούν να συλλειτουργήσουν με τους συνεπισκόπους τους που αναγνώρισαν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας. 


Στην κηδεία του Γέροντα Αθανάσιου Σταυροβουνιώτη, πάντως, συμμετείχαν 8 αρχιερείς, οι οποίοι συνέψαλλαν την Νεκρώσιμη Ακολουθία με ωμοφόριο. 


Μεταξύ τους οι Ταμασού Ησαίας, Μόρφου Νεόφυτος και Λήδρας Επιφάνιος, δηλαδή οι 3 από τους 6 Ιεράρχες που αντιτάχθηκαν στην αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας.!


Εκφράζουμε την ευχή και την ελπίδα ότι οι Ρωσσόφιλοι -ρουβλιοκίνητοι και μη- Κύπριοι Ιεράρχες θα αρνηθούν να προβούν σε σχισματικές ενέργειες μέχρι τέλους.


Ας περιοριστούν να καταβροχθίζουν εκατομμύρια ρούβλια ετησίως, χωρίς να κάνουν Σχίσμα.


“Ούτε το αίμα του μαρτυρίου δεν ξεπλένει την αμαρτία του Σχίσματος”, μας διαβεβαιώνει ο Ιερός Χρυσόστομος.

No comments:

Post a Comment