Friday, January 15, 2021

Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ κ. ΠΟΡΦΥΡΙΟ


 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ κ. ΠΟΡΦΥΡΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Θεοφιλέστατε,


Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή με την ελπίδα ότι -του Θεού συνεργούντος- θα σας προβληματίσει ορθά.


Από τότε που επαναπατρίστηκα -ή για να ακριβολογούμε και πριν επαναπατριστώ- γίνομαι καθημερινά σχεδόν μάρτυρας προσπάθειας διάφορων σπιούνων, οι οποίοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν από μένα πληροφορίες ή -το ακόμη πιο άθλιο- να με ξεσηκώσουν να γράψω εναντίον αντιπάλων τους.


Διευκρινίζω ότι δεν θεωρώ ανέντιμο το να με πλησιάσει κάποιος -όχι βέβαια μέσω ενδιάμεσων σπιούνων- και να μου πει έντιμα: 


Παναγιώτη! Αυτές είναι οι επιδιώξεις μου, που μοναδικό στόχο έχουν την δόξα του Χριστού μας και σε καλώ να συστρατευθείς στον αγώνα μου.

Αναφέρομαι στην μπαμπεσιά, στον δόλο, στην ανεντιμότητα, στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, στην χρησιμοποίηση άλλων, εν γνώσει ή εν αγνοία τους, οι οποίοι κινούνται από καλή πίστη ή αφέλεια ή από κακοήθεια, για να αποσπάσουν από μένα πληροφορίες. 


Αναφέρομαι προπαντός σε δόλιους άνθρωπους, οι οποίοι επιζητούν να με καταστήσουν συνένοχο της κατά κρημνών πορείας τους.


Οι μέθοδοι αυτών των ανθρώπων είναι τόσο ελεεινές, ώστε δεν κήδονται ούτε του μυστηρίου της εξομολογήσεως.


Ας γίνω πιο συγκεκριμένος: Κυρία -για ευνόητους λόγους, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν αναφέρω το όνομά της- μου τηλεφώνησε για να με ξεσηκώσει να γράψω εναντίον του πνευματικού της.!!! 


Συγκεκριμένα εναντίον του ευλαβούς κληρικού π. Τέλλου Παπαδόπουλου.!!!

Μήπως, Θεοφιλέστατε, γνωρίζετε ποιος πωρωμένος και ασυνείδητος άνθρωπος, ποιος τάφος κεκονιαμένος, ποιος όφις, ποιο γέννημα έχιδνας είναι ο ιθύνων νους και ποιος είναι ο εκτελεστικός του βραχίονας, που ενορχηστρώνουν αυτήν την σατανική τακτική, που δεν σέβεται ούτε το μυστήριο της εξομολογήσεως;


Το πραγματικό, όμως, πρόβλημα, Θεοφιλέστατε, είναι ότι αυτή η συμπεριφορά δεν ενορχηστρώνεται μόνο εναντίον μου. 


Λειτουργεί με άγριο καννιβαλισμό και σε μεγάλη έκταση σε βάρος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος. 


Πιστοί, προσκείμενοι προς συγκεκριμένο Μητροπολίτη, πηγαίνουν σε ναούς που χοροστατεί ή τελεί την Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος και κινούνται ανάμεσα στους πιστούς, από την μία άκρη του ναού μέχρι την άλλη και τους λέγουν: “Γιατί δεν παραιτείται; Αφού γέρασε, είναι άρρωστος, δεν μπορεί να περπατήσει, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει προς τα καθήκοντά του κτλ.”;


Μήπως, Θεοφιλέστατε, γνωρίζετε ποιο ρεμάλι, ποιος καννίβαλλος ενορχηστρώνει -ακόμη και μέσα στους ναούς- την διατεταγμένη αυτή εκστρατεία;


Πιθανόν να διερωτάστε για ποιο λόγο απευθύνω αυτά τα ερωτήματα σε σας και όχι σε κάποιο άλλο.


Για δύο λόγους Θεοφιλέστατε.

1.) Καταρχήν είστε υπεράνω υποψίας ότι ενέχεστε σε αυτές τις μεθοδεύσεις. 


Είστε πνευματικό εγγόνι του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, του χαμογελαστού παππού από την αιωνιότητα, αλλά και πνευματικό ανάστημα του ακτιστοφωτίτη Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. 


Πώς είναι δυνατό να γίνει πιστευτό ότι θα πέφτατε τόσο χαμηλά; 


Αν και -εδώ που τα λέμε-, δεν ξέρω πόσο ψηλά στέκεστε ώστε να μας απασχολεί πόσο χαμηλά θα πέσετε.


2.) Είστε κληρικός εγνωσμένου ήθους.! 


Όταν λέγω εγνωσμένου ήθους εννοώ ότι τόσο ο Μακαριώτατος όσο και οι συνεπίσκοποί σας -άπαντες μηδενός εξαιρουμένου- γνωρίζουν πολύ καλά την ακεραιότητα, το αδιάβλητο και την εντιμότητα του ήθους σας. 


Επομένως, πώς μπορεί να γίνει πιστευτό ότι θα πέφτατε τόσο χαμηλά; 

Άλλωστε κατά γενική ομολογία, Θεοφιλέστατε, η πνευματική σας οικογένεια διαθέτει πολλούς πολύεδρους αδάμαντες του νοητού στερεώματος. 


Ας αναφέρουμε τρεις από αυτούς δειγματοληπτικά. Χωρίς να εξαντλούμε -φυσικά- τον κατάλογο. Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο Αρχιμανδρίτης Λάζαρος, ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ. 


Και να ήταν μόνο αυτοί;…


2.) Ένας δεύτερος λόγος που σας απευθύνω το ερώτημα είναι διότι είστε πολυπράγμων Θεοφιλέστατε. Έχετε πολύ καιρό στην διάθεσή σας και καταπιάνεστε με πολλά. Ξέρετε ανθρώπους και καταστάσεις. 


Γι’ αυτό είναι απίθανο να μην έπεσε στην αντίληψή σας όλος αυτός ο οργανωμένος καννιβαλισμός σε βάρος του Αρχιεπισκόπου.


Θερμά, λοιπόν, σας παρακαλώ να μας αποκαλύψετε τα ονόματα των αχρείων αυτών υποκειμένων, που ενορχηστρώνουν αυτόν τον καννιβαλισμό, με στόχο να περισταλεί η δράση τους.

Σε κάθε περίπτωση, διερωτώμαι, Θεοφιλέστατε: 


Είναι εντελώς βέβαιοι όσοι αχαρακτήριστοι ενέχονται σε αυτές τις τακτικές ότι δεν υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως; 


Τόσο πωρωμένοι είναι; 


Γι’ αυτό “αεί μεν, μάλιστα δε νυν εύκαιρον ειπείν”: 


Πατέρες και αδελφοί ας πέσουμε στα γόνατα. 


Μόνον η μετάνοια μπορεί να μας σώσει από την καταστροφική καταιγίδα που θα πλήξει ανελέητα την Εκκλησία και την πατρίδα μας μόλις κενώσει ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος.

Αλλοίμονον στην Εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα, όταν θα πέσει εις χείρας εχθρών ασυνείδητων, αδίστακτων και πωρωμένων.


Μόνο με πολλή έμπονη  προσευχή και ειλικρινή μετάνοια, θα μας γλυτώσει ο Θεός από τα χέρια των αρπαχτικών όρνεων, που είναι έτοιμα να ορμήξουν μόλις κενώσει ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος Κύπρου, για να θύσουν και να απωλέσουν και να κατασπαράξουν τα πάντα. 

No comments:

Post a Comment